Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Америці сподобалося, як Україна прожила рік

Субота, 18 лютого 2006, 10:32

Прогрес України в сфері охорони прав інтелектуальної власності, а також надання їй статусу країни з ринковою економікою є "дуже серйозним кроком" у процесі скасування поправки Джексона-Веніка у відношенні України.

Про це заявив заступник міністра торгівлі США Девід Семпсон в інтерв'ю журналістам у суботу в Києві, після зустрічі з прем'єр-міністром України Юрієм Єхануровим.

Він відзначив, що адміністрація президента США Джорджа Буша "дуже тісно працює з конгресом США для визначення термінів зняття виправлення Джексона-Веніка у відношенні України".

"І той серйозний прогрес, що продемонструвала Україна в сфері захисту прав інтелектуальної власності і з присвоєнням їй статусу країни з ринковою економікою, є дуже серйозним кроком у напрямку зняття поправки Джексона-Веніка стосовно України", - підкреслив Семпсон.

За словами представника Мінекономіки США, вирішення питань, пов'язаних із вступом України до Світової організації торгівлі, "буде також ще одним дуже важливим кроком" для скасування поправки.

Він відзначив, що США підтримують дії України по реформуванню своєї економіки, а також по просуванню країни в НАТО.

Семпсон підкреслив, що США "хотіли б також вжити всіх необхідних заходів" для підтримки реформування української економіки, а також боротьби з корупцією.

"Я дуже задоволений прогресом, що відбувся в наших двосторонніх відносинах протягом минулого року", - підкреслив заступник міністра.

Представник Мінекономіки США підкреслив, що надання Україні статусу країни з ринковою економікою "цілком відповідає всім тим діям, що здійснені українським урядом". "Ми абсолютно впевнені, що ви це заслужили", - підкреслив Семпсон.

Разом з тим, у Сенаті США пройшли слухання щодо будівництва у Вашингтоні пам'ятника жертвам голодомору в Україні в 1932-1933 років.

Як повідомляє в суботу прес-служба Міністерства закордонних справ України, у ході слухань перед представниками Сенату виступив посол України в США Олег Шамшур.
Посол закликав американську владу прийняти рішення, що дало б можливість українцям спорудити цей пам'ятник.

Восени 2005 року Палата представників Конгресу США підтримала ідею будівництва пам'ятника, відповідна резолюція повинна бути затверджена в Сенаті.

17 лютого Сенат США прийняв рішення про надання Україні статусу країни з ринковою економікою.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...