Ахметов продав бізнес росіянам?

Субота, 18 лютого 2006, 14:37

Член "Нашої України" Давид Жванія стверджує, що член Партії регіонів Ринат Ахметов продав 50% свого бізнесу росіянам.

"50% свого бізнесу він продав росіянам. Вони вже ввійшли в його групу як власники", - сказав Жванія в інтерв’ю тижневику "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу.

На уточнююче питання, чи має він на увазі СКМ, Жванія відповів: "Так. У нього вже склалася спільна власність із Росією".

"Серед людей, які володіють в Україні якимись активами, є так звані промислові групи, наприклад група Ахметова. Вона абсолютно енергозалежна. Тобто вся економіка цієї групи залежить від ціни на газ", - зазначив політик.

"Є інші такого ж плану групи: скажімо, "Приват". Знаєте, коли йшла приватизація, мене запитували: "Чому ти не купуєш металургійні комбінати?" Я відповідав: "Вони енергозалежні", - розповів Жванія.

За його словами, українські власники великих підприємств не в змозі протистояти політиці Москви. "Ні, не в змозі. Річ у тім, що не тільки політики, а й бізнесмени поділилися. На тих, хто за незалежність України, і тих, хто готовий продати цю незалежність за власні інтереси. От і вся розмова", - сказав Жванія.

Він також спрогнозував, що в майбутньому парламенті буде дуже серйозне російське лобі. "Але не можна дозволити цим силам узяти владу в парламенті", - вважає політик.

На питання, кого б він скоріше вибрав для створення коаліції в майбутньому парламенті – Юлію Тимошенко чи Ахметова, Жванія відповів: "Тимошенко".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...