Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українських миротворців можуть відправити до Грузії

Субота, 18 лютого 2006, 14:54

Україна готова розглянути питання про участь у процесі забезпечення міжнародної миротворчої місії в Південній Осетії виключно за наявності мандату ООН або ОБСЄ та відповідного рішення Верховної Ради України.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України у зв’язку з постановою парламенту Грузії від 15 лютого "Про ситуацію в колишній Південно-осетинській автономній області та хід миротворчого процесу".

Україна розглядає зазначене рішення парламенту Грузії у контексті продовження пошуку шляхів підвищення ефективності діяльності миротворчої місії, головною метою якої є сприяння повноцінному розв’язанню цього конфлікту.

Україна продовжуватиме послідовно виступати за врегулювання конфліктів на території Грузії виключно мирним шляхом з безумовним дотриманням принципу територіальної цілісності Грузинської держави.

Парламент Грузії зажадав заміну російських миротворців на міжнародні сили. Відповідна постанова була прийнята одностайно - за неї проголосували навіть опозиційні фракції.

Парламент дав доручення уряду почати процедуру із заміни російських миротворців у Південній Осетії на міжнародні сили.

Дії Росії в зоні конфлікту депутати розцінили як "спробу анексії цього регіону Грузії".

Таким чином, грузинські парламентарії фактично денонсували підписану президентами Едуардом Шеварднадзе і Борисом Єльциним в 1992 році Дагомиську угоду, якою і передбачалося введення миротворців до Цхінвалі.

У листопаді минулого року президент Віктор Ющенко заявив, що Україна готова надати допомогу Грузії у врегулюванні конфліктів, включаючи конфлікт у Південній Осетії.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування