"Наша Україна" змусить українців бігати і правильно харчуватися

Субота, 18 лютого 2006, 15:48

Колишній міністр охорони здоров'я Микола Поліщук має намір після перемоги на парламентських виборах продовжити домагатися реалізації початих ним реформ.

На всеукраїнській конференції блоку "Наша Україна", присвяченій проблемам реформування охорони здоров'я, Поліщук презентував програму розвитку суспільної охорони здоров'я, що є складовою передвиборної програми блоку.

За словами екс-міністра, основною метою цієї програми є забезпечення доступної, кваліфікованої медичної допомоги шляхом створення нової моделі в системі охорони здоров'я, де фінансування буде спрямовано на потреби пацієнта, а не на утримання галузі.

Реклама:

Виступаючи перед учасниками конференції, Поліщук заявив, що нинішнє керівництво галузі втрачає час для її реформування.

Крім структурних і макрозмін у системі галузі, серед напрямків реформ, Поліщук назвав максимальне обмеження тютюнопаління, проведення широкомасштабної антиалкогольної роботи з економічно вивіреним зменшенням попиту та пропозиції, підвищення акцизу або податків на такі товари, як алкоголь і тютюн.

Поліщук також планує залучення широких шарів населення до фізичної активності, забезпечення якісною питною водою, зміну стереотипу харчування, а також поширення соціальної реклами й обмеження комерційної реклами лікувальних препаратів, що мають негативний вплив на здоров'я.

ВІДЕО ДНЯ

За словами Поліщука, ця програма пройшла обговорення у всіх регіонах серед медичних працівників усіх рівнів.

Він підкреслив, що не знає жодної аналогічної програми, яку б представила інша політична сила і запропонував усім політичним силам взяти участь у її обговоренні, а потім і в реалізації.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News