Ющенко вакцинує всіх від пташиного грипу

Субота, 18 лютого 2006, 17:44

Президент Віктор Ющенко заявляє, що до 1 березня в Україні повинна бути затверджена програма ефективної протидії пташиному грипу.

У своєму радіозверненні у суботу президент наголосив, що весною, коли починається сезонна міграція перелітних птахів, ризик пандемії суттєво зростає.

На думку фахівців, першими відчути ризики можуть Південь України, Запорізька, Чернівецька, Херсонська області, відзначив він.

Ющенко звернувся до уряду з проханням до 1 червня затвердити програму розвитку вітчизняного виробництва препаратів для індикації збудників інфекційних хвороб.

Серед необхідних кроків президент назвав проведення вакцинації у всіх областях. Він повідомив, що Міністерство охорони здоров’я вже звернулось до Європейського бюро організації охорони здоров’я для надання вакцини та антивірусних препаратів, як тільки вони будуть винайдені.

Він також висловив думку, що в українських наукових інститутах є достатньо розробок, які допоможуть знайти вітчизняну вакцину проти пташиного грипу.

Ющенко також відзначив необхідність постійного моніторингу ситуації та активізації просвітницької роботи серед населення.

Говорячи про матеріальну компенсацію за втрату свійської птиці, Ющенко наголосив, що "уряд та регіональна влада подбає про кожного, хто втратив власне господарство".

"У Криму уряд Єханурова вже виплатив населенню майже півтора мільйона гривень. Крім грошової допомоги, уряд підтримає місцеву громаду через спеціальні програми, які сприятимуть розведенню іншої свійської худоби", - сказав президент.

"Хочу ще раз засвідчити – завдяки зусиллям влади від пташиного грипу до сьогодні не постраждав жоден українець. Але ми повинні попередити пожежу, щоб потім її не гасити", - наголосив Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування