Ахметов іде в депутати, бо пам’ятає про своє бідне дитинство

Неділя, 19 лютого 2006, 12:33

Президент ФК "Шахтар" Ринат Ахметов оголосив про прихід в політику з метою підвищення економічного добробуту в Україні.

"Я йду в політику, бо хочу, щоб було створено уряд економічного росту", - сказав Ахметов під час зустрічі з виборцями Донецька у неділю.

"Хочу, щоб Україна розбагатіла, щоб Україна тримала в руках кубок найкращої країни Європи", - додав Ахметов.

Він пояснив, що "хоче подолати бідність, оскільки ненавидить її".

"Я народився і виріс у бідній родині. Тільки тепло батьків і заняття спортом дали мені відбутися і стати тим, ким я є зараз", - пояснив Ахметов.

Під час виступу він також сказав, що не є олігархом. Говорячи про історію з приватизацією "Криворіжсталі", він зазначив: "Це не ми вкрали "Криворіжсталь", це уряд її вкрав у країни. Ми її придбали на засадах закону, який діяв на той час", - сказав Ахметов.

Ахметов також розкритикував газові домовленості між Україною і Росією. "Ситуація дуже складна. Український уряд протягом минулого року з приводом і без приводу надсилав негативні сигнали Росії. Після цього відбулася реакція, постраждав український народ, а зараз всі шукають крайнього", - сказав він.

За його словами, вихід із ситуації в тому, щоб "сідати за стіл переговорів з Росією і шукати вигідні умови для України".

Він також сказав, що виступає за "європейський вибір, європейські цінності".

"Але якщо ми постукаємо в двері, чи відкриють їх нам? Думаю, що ні. Тому наша задача – концентруватися на економічному зростанні та демократії", - зазначив Ахметов.

На питання про державний статус для російської мови він відповів, що виступає "за рівні права, щоб були створені максимально комфортні умови всім громадянам України".

"Якщо півкраїни говорить російською, то влада повинна співрахуватися. Ніякої небезпеки в цьому немає, бо в Швейцарії чотири державних мови, а в Канаді – дві", - зазначив Ахметов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування