Янукович закрив телекомпанію через соцопитування

Неділя, 19 лютого 2006, 17:41

17 лютого за позовом Партії регіонів була припинена дія ліцензії найбільшої недержавної кримської ТРК "Чорноморська".

Про це говориться в заяві Асоціації вільних журналістів Криму й Кримського Інформаційного прес-центру, переданій "Українській правді".

Місцевий суд Київського району Сімферополя задовольнив позов виборчого блоку "Кримська республіканська організація Партії регіонів", кримська республіканська організація партії "Російський блок" - блок "За Януковича!" і до кінця виборчої кампанії призупинив дію ліцензії ТРК.

Суд визнав, що зміст програми "Календар", що з'явилася в ефірі ЧТРК напередодні виборів, суперечить вимогам закону про вибори депутатів кримського парламенту й місцевих рад у частині ведення агітації й оголошення результатів опитувань громадської думки.

Журналістські організації відзначають, що телепрограма "Календар" є не журналістським, а піаром-проектом, створеним для впливу на думку виборців.

На їхню думку, журналісти телекомпанії, як і телеглядачі, виявилися заручниками боротьби між фактичними власниками ТРК та їхніми політичними суперниками на виборах.

У той же час, на думку журналістів, призупинення мовлення найбільшої й найпопулярнішої телекомпанії півострова позбавить телеглядачів можливості дивитися інші програми.

АВЖ й ІПЦ звертаються до сторін конфлікту з пропозицією укласти в суді мирову угоду. На думку журналістів, позивач може відмовитися від вимоги про призупинення дії ліцензії телерадіокомпанії, а відповідач - від застосування маніпулятивних технологій в ефірі ТРК "Чорноморська".

Разом з тим, Блок Юлії Тимошенко вважає закриття Чорноморської телерадіокомпанії своєрідною презентацією програми Партії регіонів щодо свободи слова.

"Ініційоване Януковичем закриття "Чорноморки" - це рецидив політики тотальної цензури та темників, яка проводилася в останні роки правління Леоніда Кучми, особливо у ті часи, коли главою адміністрації президента був Віктор Медведчук, а прем’єр-міністром – Віктор Янукович", - говориться в заяві, поширеній прес-службою БЮТ.

"Відзначаючи певний прогрес у культурі стосунків Януковича із ЗМІ – від бейсбольних біт до закриття через суд", БЮТ закликає ПР відкликати позов про закриття "Чорноморки".

БЮТ закликає всі політичні сили, президента України та журналістську спільному дати оцінку вчинку Партії регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування