ЮЩЕНКО ГОТОВИЙ СВІДЧИТИ У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ

Неділя, 19 лютого 2006, 21:37

Президент України Віктор Ющенко готовий у суді свідчити в справі вбивства Георгія Гонгадзе.

Про це заявив адвокат матері загиблого журналіста Лесі Гонгадзе Андрій Федур в Івано-Франківську в п'ятницю ввечері, передає "Обком" з посиланням на УНІАН.

"Президент готовий свідчити в суді, якщо буде прийняте таке рішення суду", - відзначив адвокат.

"Я володію ситуацією. У мене була розмова з міністром юстиції Сергієм Головатим і з главою Секретаріату президента Олегом Рибачуком. Вони не бачать проблем у тому, щоб президент свідчив у суді, якщо буде прийняте таке рішення суду", - сказав Федур.

У той же час, адвокат заявив, що хоче звернути увагу на інше. "Саме прокуратура, що розслідувала нібито справу про вбивство Гонгадзе, що направила справу в суд, сьогодні криком кричить - не дай боже, ніяких свідків, яких хоче Федур допитати, і їх не можна викликати в суд".

"Позиція матері й моя, що це було замовлене вбивство, - відзначив Федур. - У прокуратурі фабула обвинувачення, що це вбивство ні з того ні із сього. Тобто, убивство без мотиву. Чинне законодавство України не знає такого складу злочину як убивство без мотиву", - сказав він.

Крім того, Федур у ході прес-конференції висловив думку, що колишнього майора держохорони Миколу Мельниченка в Україні хотіли не допитати, а дискредитувати. Федур саме із цим пов'язує "раптовий від'їзд Мельниченка" з України, крім погіршення його здоров'я.

"Що стосується Мельниченка, який терміново покинув Україну, то дійсно там виникли проблеми зі здоров'ям, - відзначив адвокат. - Причина хвороби не з'ясована, тобто не зрозуміло, чому таке раптове погіршення його стану".

За його словами, "проблема й лихо в іншому: Мельниченка ніхто не чекав в Україні". "Я точно знаю, які Мельниченко дав свідчення" - відзначив Федур.

"Однак, може, Мельниченко виглядав не так на телебаченні, де його відверто й грубо дискредитували, де його хотіли показати не з гарної сторони. А він, мабуть, не є Цицероном. Він не майстер слова, а фахівець в іншій області, і його, на мою думку, хотіли грубо дискредитувати", - сказав адвокат.

За словами Федура, Мельниченко був готовий виступити свідком у суді в справі Гонгадзе. "Але прокуратура говорить, що моє клопотання є безпідставним", сказав Федур.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування