Туркменбаши нацькував на Україну ще і своє МЗС

Понеділок, 20 лютого 2006, 11:08

Туркменістан звинувачує Україну в "неконструктивному підході" до рішення проблеми погашення заборгованості за поставлений газ.

Про це в понеділок повідомляє "Інтерфакс Україна" з посиланням на прес-службу МЗС Туркменістану.

"Незважаючи на постійні запевняння цілком погасити борги НАК "Нафтогаз України", українська сторона показала неконструктивний підхід і не вжила необхідних заходів по повному погашенню заборгованості за постачання туркменського газу", - говориться в прес-релізі МЗС Туркменістану.

Також відзначено, що "навіть у ході останніх переговорів (18 лютого в Ашхабаді) делегація "Нафтогаза України" не виявила бажання розглянути повною мірою питання, підняте туркменською стороною".

"Така неконструктивна позиція "Нафтогаза України" ускладнює переговори про перспективи співробітництва між Туркменістаном і Україною в газовій сфері в 2007 році і надалі", - заявляє туркменський МЗС.

Туркменістан стверджує, що борг України складає $158,9 млн., при цьому, $143,3 млн. - заборгованість в період січня-червня 2005 року, коли розрахунки за газ між Україною і Туркменістаном здійснювалися по бартері.

Як відомо, 19 лютого відбулася телефонна розмова президентів Туркменістану й України Сапармурата Ніязова і Віктора Ющенко.

Український лідер привітав туркменського колегу з день народження і святом Державного прапора Туркменістану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...