Тимошенко обізвала Єханурова учнем, що не знає фігур

Понеділок, 20 лютого 2006, 13:10

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко висловлюється за прийняття нової Конституції.

"Я вважаю, що політреформа просто передала безконтрольну владу з одних рук в інші, але влада не стала підконтрольною. І те, що сьогодні парламент став монополістом у владі, не додасть щастя Україні", - заявила вона в інтерв'ю газеті Комерсант.

"Потрібно прийняти нову Конституцію, яка прибрала б от цей безлад", - додала вона.

На її думку, "фатальною помилкою" президента Віктора Ющенка було те, що його сила погодилася на політреформу.

"Після цього ті сили, що програли виборчу президентську кампанію, зрозуміли, що їм є, за що боротися, тому що через рік можна повернути все на круги своя", - відзначила Тимошенко.

"І це одразу послабило владу, знекровило президента. На нього одразу ж почали дивитися як на тимчасову фігуру", - сказала вона.

"Ми в конституції визначимо статус парламентської опозиції, якій надамо право призначати фінансовий контролюючий орган, наприклад рахункову палату. Ми дамо можливість парламентській опозиції призначити одного із силовиків. Скоріш за все, генпрокурора", - сказала вона.

Тимошенко пояснила це тим, що "влада, як правило, а особливо абсолютна влада, є головним порушником".

"Ті права, які потрібно дати парламентській опозиції як державному інституту, зможе дати тільки лише наша команда, якщо буде під владою. Ми зацікавлені не в монополізації, а в балансі", - відзначила вона.

На питання про газовий конфлікт Тимошенко також наполягає, що "РосУкрЕнерго" не потрібно.

"Україна і Росія завжди були надійними партнерами у світі. Росія як постачальник, Україна як транзитер. Це базувалося на стратегічних домовленостях. І я упевнена, що ми повернемося до стратегічних домовленостей без посередників після парламентських виборів, якщо наша команда опиниться у влади", - сказала вона.

"Я не бачу, навіщо нам, державам, пов'язаним однією трубою, доводити всю цю справу до абсурду. Для труби нам посередник не потрібний. Газ рухається безперешкодно, його підштовхувати руками по трубі не потрібно", - відзначила Тимошенко.

Про підписання газової угоди вона також сказала: "Чому з російської сторони сідають грати гросмейстери, а з нашої учні, що навіть не знають, як фігури називаються".

"Люди, що ведуть переговори сьогодні з Росією, щиро вірять, що вони ведуть переговори про газ, м'ясо і молоко. Хоча насправді це дуже складний політичний пасьянс, і вони його хибно розкладають", - відзначила вона.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування