"Наша Україна" обійдеться і без Тимошенко

Понеділок, 20 лютого 2006, 15:47

Заяви лідерки БЮТ Юлії Тимошенко стосовно підписання угоди про коаліцію в майбутньому парламенті лише за умови денонсації газових угод з Росією може бути "елементарним піар-ходом".

Таку думку висловив заступник керівника виборчої кампанії блоку "Наша Україна" Роман Зварич, повідомляє прес-служба блоку.

"Що стосується конкретної вимоги, а саме денонсації усіх газових угод, то гадаю, що колишній прем'єр повинна розуміти, що денонсації підлягають лише ті міжнародні угоди, які були ратифіковані нашим парламентом. Угоди, про які йде мова, не були предметом ратифікації, а, отже, не можуть бути денонсовані", - заявив Зварич.

За його словами, "ми абсолютно свідомі того, що в енергетичному питанні є криза і вона вимагатиме дуже копіткої роботи для того, щоб можна було цю проблему вирішити".

"Але чомусь в інших державах інші нації в подібних випадках проявляють дуже високий ступінь згуртованості, зокрема, коли має місце зовнішній чинник, який загрожує національній безпеці", - зазначив він.

"В даному випадку - з точністю до навпаки – "опозиційні" сили використовують цей фактор у своїх передвиборчих цілях, і це не тільки нечесно, це далеко не по-державному", - додав Зварич.

На його думку, "коаліція без БЮТ, звичайно, можлива, але такий розвиток подій був би дуже небажаним".

"Мені видається, що потрібно все таки відповісти на вимогу Майдану, на вимогу українського народу. Якщо цього не станеться, тоді Юля Володимирівна повинна відверто сказати, що вона відійшли від тих ідеалів, які нас об'єднали протягом президентської кампанії", - зауважив Зварич.

"Я хочу бути дуже обережним, бо будь-яке не виважене слово може бути використане для того, щоб відійти від переговорного процесу, однак хочеться думати, що Юля Володимирівна просто погарячкувала", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News