Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У екс-політтехнолога Януковича Росію не підтримали

Понеділок, 20 лютого 2006, 15:54

Більше половини (59%) українських громадян вважають несправедливим рішення Росії про підвищення ціни на газ для України.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного компанією ТОВ "ФОМ - Україна" з 30 січня по 7 лютого. Теоретична похибка дослідження - не перевищує 2,3%.

Як повідомив, представляючи результати опитування у понеділок гендиректор компанії Олександр Бухалов, 59% респондентів вважають рішення Росії про підвищення ціни на газ для України несправедливим, 27% - справедливим, 14% - вагаються відповісти.

На думку 67% опитаних, це рішення обумовлене політичним розумінням, 18% респондентів вважає, що таке рішення обумовлене "скоріше економічними причинами".

Крім того, 38% українських громадян вважає, що в результаті підписання в січні поточного року угоди про умови поставок російського газу в Україну виграла Росія, 4% вважає цю угоду виграшною для України, 10% - обидві країни, 26% опитаних вважає, що від угоди не виграла жодна з цих країн.

Згідно з соцопитуванням, 29% респондентів вважають, що в суперечці щодо умов поставок російського газу західні країни підтримували Україну, 11% - Росію, 29% вважає, що країни Заходу не підтримували жодну зі сторін.

Крім того, на питання "Як ви сьогодні ставитеся до Росії?" 61% опитаних відповіли - "позитивно", 19% - "байдуже", 16% - "негативно".

У той же час, 25% респондентів заявили, що їхнє ставлення до Росії за останній місяць погіршилося, 11% - покращилося, 61% - не змінилося, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до результатів опитування, 38% респондентів висловили побажання, щоб у керівництві Україною брали участь політики, що орієнтуються в першу чергу на зближення з Росією, з них по 19% - "винятково з Росією" і "скоріше з Росією, ніж із Заходом".

11% опитаних надають перевагу політикам, що орієнтуються на зближення "скоріше з Заходом, ніж з Росією", для 4% - "винятково з Заходом", 38% - "рівною мірою і з Росією і з Заходом".

Фонд "Общественное мнение" є підконтрольним російському політтехнологу Глібу Павловському.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування