Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У PR-війнах почали використовувати соціологів

Понеділок, 20 лютого 2006, 18:53

Науковий керівник Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна заявляє, що від її імені в ЗМІ розповсюджено фальшиве інтерв’ю.

Зокрема, соціолог зазначила, що нещодавно в "Українській правді" вона писала про "нову політтехнологію вигадування неіснуючих соціологічних фірм і малювання неіснуючих рейтингів".

“З цього приводу і я, і мої колеги-соціологи дали чимало інтерв’ю, доводячи, що ніякої "соціологічної війни" немає, а є витвір "блудливих ручок" штабних політтехнологів, які намагаються дискредитувати соціологію у разі, якщо отримані рейтинги не подобаються певним штабам", - наголошує Бекешкіна.

“Зараз політтехнологічна фантазія пішла далі: окрім рейтингів, вже почали фальшувати й інтерв’ю. З подивом побачила на інтернет-сайтах "своє" інтерв’ю, якого насправді не було", - сказала вона.

За словами соціолога, “технологія фальшивки проста". "Початок був узятий з мого реального інтерв’ю газеті "Новий регіон", а решта начебто "мого" тексту взята з редакційного коментарю сайту For-ua.com, де ця публікація міститься під красномовною назвою "Кінець соціології", - розповіла вона.

На переконання Бекешкіної, “усе це є продовженням масштабної політтехнологічної війни проти соціологів та соціології, яка не дає "потрібних" декому рейтингів, аби внести сум’яття у свідомість виборців".

"Можливий і більш далекий приціл на те, щоб не визнати результатів виборів. І тут ніякими засобами не гребують. Війна є війна, от тільки не соціологів", - додала вона.

За словами соціолога, з’ясувалося, що фальшиве інтерв’ю надійшло в ЗМІ електронною поштою, де в адресі відправника зазначалася назва фонду “Демократичні ініціативи".

Тому Бекешкіна закликає журналістів ретельно перевіряти всі електронні надходження і робити все можливе, аби переконуватись в автентичності заяв політиків, політологів соціологів та інших експертів.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...