Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Друг Жванії заплатить Березовському для початку $50 мільйонів

Понеділок, 20 лютого 2006, 20:26

Оцінна компанія "2К Аудит - Ділові консультації" попередньо оцінила частку підприємця Бориса Березовського в ЗАТ "Комерсант. Видавничий Дім" у $30-50 мільйонів.

"2К Аудит" зробила ЗАТ "Коммерсант. Видавничий Дім" офіційну пропозицію про проведення оцінки активів ЗАТ", - повідомили "Інтерфакс-Україна" в оцінній компанії.

За словами представника "2К Аудит", "орієнтовно частка Березовського може бути оцінена в $30-50 млн., а вартість 100% може сягати $100 млн." На остаточну оцінку, зазначили в "2К Аудит", може піти до півтора місяці.

За словами співрозмовника агентства, "угоду, імовірніше за все, буде укладено тоді, коли "Комерсант" буде проінвентаризовано і остаточно оцінено, тому що і продавець, і передбачуваний покупець віддалені від даного активу, їм знадобляться вичерпні документи, які описують, що саме один продає іншому".

На думку оцінювача, "основна вартість "Комерсанту" - у бренді основного видання, газети "Комерсант"".

ЗАТ за підсумками 2004 року показало збиток у 47 млн. рублів в основному через позареалізаційні витрати, які зросли майже в 6,5 разів, уточнили в "2К Аудит".

"Говорити про те, що покупцем буде точно Патаркацишвілі, я б не став, тим більше що з погляду збереження активів і ризиків і той, і інший підприємці складні для влади", - вважає оцінювач.

Водночас представник "2К Аудит" додав, що, "з іншого боку, структура власності "Комерсанту" така, що є певною гарантією від можливого недружнього поглинання".

"Зараз можна назвати як мінімум 6 інтересантів, які б швидко придбали "Комерсант", - заявив оцінювач, додавши, що, "можливо, відбудеться транзитна угода, для консолідації пакета з метою його подальшого успішного продажу іншому інтересанту".

Як відомо, на минулому тижні Березовський заявив про продаж усіх своїх нинішніх активів, у тому числі й "Комерсанту", діловому партнерові Бадрі Патаркацишвілі. За словами Березовського, Патаркацишвілі належить близько 50% акцій "Комерсанта".

Патаркацишвілі є другом дитинства члена "Наший України" Давида Жванії, який допомагав йому організовувати зустрічі з Березовським.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...