Автомобільники наскаржилися Луценку на ДАІ

Вівторок, 21 лютого 2006, 09:30

Корпорація "УкрАвто", один з найбільших суб'єктів автомобільного ринку України, стурбована проблемою відсутності бланків постійних посвідчень про реєстрацію автомобілів.

Як повідомили "Інтерфакс-Україна" у прес-службі корпорації, у зв'язку з цим "УкрАвто" звернулася до міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з проханням втрутитися у ситуацію і забезпечити департамент ДАІ та реєстраційні відділення Державтоінспекції (МРЕВ) необхідною кількістю бланків.

У зверненні підкреслюється, що департамент ДАІ знову не забезпечений необхідною кількістю бланків постійних техпаспортів, у зв'язку з чим у більшості областей країни працівники МРЕВ видають тимчасове посвідчення і ставлять транспортні засоби на тимчасовий облік.

"Це унеможливлює покупку автомобілів у кредит і викликає обґрунтоване обурення громадян, а також недоодержання бюджетом великих грошових сум", - відзначається у зверненні.

За даними корпорації, на цей час бланки постійних техпаспортів відсутні у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях і в АРК.

Крім того, зазначається в зверненні, в окремих МРЕВ відсутні також бланки тимчасових посвідчень про реєстрацію транспортних засобів, "що взагалі унеможливлює реєстрацію авто".

Як повідомлялося, через аналогічну ситуацію з відсутністю бланків техпаспортів у жовтні-листопаді минулого року, за оцінками експертів, авторинок не зміг реалізувати до 5 тис. автомобілів. У жовтні-2005 у зв'язку з відсутністю бланків техпаспортів продажі автомобілів скоротилися на 11% у порівнянні з вереснем-2005.

Корпорація "УкрАвто" у 2005 році контролювала більше 52% продажів автомобілів в Україні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування