Литвин сказав, коли закінчиться тяганина

Вівторок, 21 лютого 2006, 13:16

Рейтингове голосування щодо кандидатур суддів Конституційного суду відбудеться у Верховній Раді 15 березня.

Про це сказав голова парламенту Володимир Литвин після засідання погоджувальної ради керівників груп і фракцій парламенту у вівторок.

"Я ставив різні варіанти і пропозиції, щоб цей процес просувався цього пленарного тижня, вони не знаходили підтримки, але всі затвердили і прийняли одностайно рішення, що 15 числа буде вирішено питання щодо суддів КС від Верховної Ради", сказав Литвин.

За словами спікера, на наступний день після ухвалення кандидатур суддів, КС буде приведено до присяги у повному складі.

Також Литвин повідомив, що лідери фракцій поки утримуються від розгляду закону про Кабінет міністрів.

"Ми домовились уважно його прочитати, оскільки підготовлений проект входить у суперечність з чинною з 1 січня новою редакцією Конституції. У мене особисто склалося таке враження, що документ написаний з урахуванням того, що буде здійснено ревізію Конституції", - сказав він.

За словами спікера, на погоджувальній раді було вирішено провести обговорення питання у комітетах і фракціях, які до понеділка мають надати свої письмові застереження щодо цього законопроекту.

"У вівторок відбудеться засідання тимчасової спеціальної комісії, на якому буде підготовлено остаточний варіант з урахуванням зауважень та пропозицій для того, щоб розглянути й ухвалити рішення можна було наступного тижня", - повідомив Литвин.

Також, за його словами, депутати домовилися поки утриматися від розгляду у третьому читанні закону про президента.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування