МЗС придумав виправдання вчинку СБУ

Вівторок, 21 лютого 2006, 13:33

Міністерство закордонних справ заявляє, що виселені з України громадяни Узбекистану під час перебування на території країни займалися протизаконною діяльністю.

"За даними правоохоронних органів, ці особи протягом свого перебування на території України займалися діяльністю, що суперечить діючому українському законодавству", - заявив речник МЗС Василь Філіпчук у вівторок на брифінгу.

За його словами, громадяни Узбекистану також знаходилися в Україні "з порушенням правил перебування, визначених у законі про правовий статус іноземців на території країни".

За його словами, вони перебували в Україні з травня-червня 2005 року без належного оформлення свого правового статусу, чого вимагає законодавство України.

Тільки 1-6 лютого вони звернулися до Управління міграційної служби АРК із заявами про надання їм статусу біженця.

Після розгляду заяв 13 лютого Управління відмовилося оформляти документи для надання громадянам статусу біженців у зв'язку з тим, що їхні заяви були "необґрунтованими і не відповідали вимогам Закону "Про біженців".

Філіпчук також відзначив, що зазначеним громадянам було надано право на оскарження рішення в судовому порядку, але вони від цього відмовилися в писемній формі.

14 лютого відповідно до постанов Київського райсуду міста Сімферополя дані громадяни були видворені з території України.

Філіпчук звернув увагу, що дія положень Конвенції про статус біженців 1951 року не поширюється на згаданих іноземців, тому що міжнародний договір стосується осіб, які вже одержали статус біженця.

Тому в даному випадку мова йде не про екстрадицію узбецьких громадян, а про обґрунтовану відмову в наданні статусу біженця і видворенні в країну, що є учасницею Європейської конвенції.

"Інтерфакс-Україна", Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News