Луценко відправив соратника Тимошенко до суду

Вівторок, 21 лютого 2006, 17:05

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко радить члену БЮТ Андрію Шкілю подати позов до Печерського суду Києва з клопотанням про зняття звинувачень у кримінальній справі щодо подій 9 березня 2001 року.

Про це Юрій Луценко заявив у вівторок журналістам, повідомляє прес-служба МВС.

Міністр погодився із тим, що ця справа є політичною, "але де-юре Шкіль мав би апелювати до СБУ і Генпрокуратури, а не до МВС, оскільки органи внутрішніх справ не мають відношення до цієї справи".

"Якщо суд визнає його невинним, після цього він буде абсолютно спокійно говорити, що ця справа є політичною. Ми це знаємо теоретично. Але щоб це стверджувати, треба пройти судове засідання", - наголосив міністр.

Луценко зауважив, що є випадки, коли люди звертались із відповідними клопотаннями до суду після пред’явлення їм звинувачення і суд визнавав їх невинуватими, а справи закривались.

"Оскільки Шкіль таким шляхом не пішов, то фактично йому пред’явлено звинувачення. Тому Луценко порадив йому звернутись до суду.", - сказано в повідомленні.

Крім того, Луценко визнав, що у списку БЮТ немає осіб із незакінченим терміном судимості.

Водночас, за його словами, в списку БЮТ є декілька осіб, яким, зокрема, пред’явлено звинувачення органами прокуратури.

Серед них є люди, які звинувачуються у шахрайстві, службових злочинах, в розкраданні в особливо великих розмірах, заявив міністр.

Як відомо, раніше Шкіль висловлював обурення тим, що потрапив до "чорного" списку, переданого Луценком до ЦВК, і називав цю справу політичною.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування