Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КЛИЧКО РОЗДАВ ІНШУ УГОДУ, НІЖ В ТИМОШЕНКО

Вівторок, 21 лютого 2006, 17:23

Громадянський блок ПОРА-ПРП погодив текст угоди про створення коаліції демократичних сил, підготовлений її майбутніми учасниками - ПОРА-ПРП, НСНУ, БЮТ, СПУ та блоком Костенка-Плюща.

Про це повідомляє прес-служба блоку.

Зараз ПОРА-ПРП очікує погодження цього документу усіма учасниками переговорного процесу.

Також ПОРА-ПРП очікує на публічне підписання цієї угоди всіма учасниками переговорів протягом найближчої доби та розраховує на участь при цьому президента України.

"Громадянський блок ПОРА-ПРП вірить в твердість намірів усіх учасників демократичної коаліції і заявляє, що процес об’єднання не зупинять жодні особисті інтереси окремих політиків", - йдется у повідомленні.

Згідно з текстом угоди, поширеної Пора-ПРП, учасники коаліції зобов’язуються не вступати в сепаратні кулуарні переговори із жодною іншою політичною силою.

"Ключовими завданнями учасників Коаліції під час виборчої кампанії є сприяння проведенню чесних, демократичних виборів; координація дій представників Коаліції у відповідних виборчих комісіях, з метою унеможливлення фальсифікації виборів", - говориться в тексті угоди.

"Сторони утримуватимуться від взаємного поборювання під час виборчої кампанії. Учасники Коаліції не використовуватимуть адміністративний ресурс та брудні технології в ході виборів до Верховної Ради України в будь-якій формі", - зазначається в ній.

Відповідно до угоди вищим органом коаліції є політична Рада, до якої входять по 2 представники від кожного учасника коаліції. Рішення політради коаліції приймаються консенсусом.

Учасники угоди, відповідно до тексту, відмовляються від будь-яких кулуарних домовленостей про розподіл посад.

"Партія чи Блок політичних партій, що набере найбільше голосів виборців на виборах до Верховної Ради серед інших учасників Коаліції (займе 1-е місце серед учасників коаліції) пропонує свою кандидатуру на посаду прем’єр-міністра. Інші учасники коаліції не мають права вето на цю кандидатуру, як і на інші кадрові пропозиції", говориться в тексті угоди.

Як відомо, раніше Юлія Тимошенко в односторонньому порядку підписала угоду про коаліції. Поширений прес-службою БЮТ текст в окремих пунктах, відрізняється від тексту поширеного ПРП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування