Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Березовський назвав команду Ющенка імпотентами

Середа, 22 лютого 2006, 09:42

Біглий російський олігарх Борис Березовський заявляє, що буде й надалі підтримувати українську владу.

"Я активно брав участь у підтримці "помаранчевої революції" і не збираюся свою активність знижувати. Я також буду підтримувати чинну в Україні владу. Хоча вважаю, що робити це стає усе складніше – тому що ця влада виявилася абсолютно безхребетною. Абсолютно безвідповідальною, я б сказав", - сказав Березовський в інтерв'ю "Главреду".

"У мене немає сумнівів у бажанні цієї влади побудувати демократичну Україну. Але те, як вона це робить, просто не підлягає опису... Українська влада робить колосальну помилку, підриваючи величезний потенціал довіри, отриманий нею на Майдані", - додав він.

Березовський також не виключив можливість "політичного реваншу" старої влади.

"Реванш політичний я не виключаю, оскільки Ющенко і його команда демонструють повну імпотентність. Більше того – вони багато в чому повторили минулу владу. За корупцією, за бажанням миттєво скористатися плодами влади, а найголовніше, за нездатністю сформулювати стратегію розвитку України", - сказав він.

Водночас Березовський вважає, що в Ющенка "навіть сьогодні є стовідсотковий шанс виграти парламентські вибори".

За його словами, для цього президентові слід "почати не на словах, а на ділі виконувати обіцянки, дані на Майдані".

Відповідаючи на питання, хто винен у розколі "помаранчевої" команди, Березовський сказав:

"І Ющенко, і Тимошенко однаково відповідальні за всі події, що відбулися і на Майдані, і після. Обоє вони несуть історичну відповідальність. Обоє вони однаково винні в тому, що обдурили, власне кажучи, Майдан. І говорити про те, чи краща Юля-прем'єр, або прем'єр-ставленик Ющенка, дуже складно".

За словами Березовського, Ющенко – "значно більший демократ, ніж Юлія Тимошенко".

"Водночас, Юлія Тимошенко значно більш вольова людина, ніж Ющенко. Саме тому вони так добре доповнювали один одного, саме тому розпад їхнього тандема – трагедія для українського народу", - сказав він.

Бізнесмен зазначив, що проблема Ющенка і Тимошенко – у тому, що "дрібні люди поруч, а іноді – і дріб'язковість самих лідерів".

На питання, чи має він на увазі екс-міністра з надзвичайних ситуацій Давида Жванію, близького до Ющенка, і екс-голову СБУ Олександра Турчинова, близького до Тимошенко, Березовський відповів:

"Безумовно! Тобто, дрібні люди, тобто – дрібні політики. Я до політиків відношу це визначення. Я, наприклад, з повагою ставлюся до Турчинова. Але як політик він дрібнуватий, так? А Жванія, на жаль, взагалі не політик, а інтриган, на мій погляд".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування