ТИМОШЕНКО СПЕКЛА НЕ ТУ УГОДУ. Їй дали один з 250 шансів

Середа, 22 лютого 2006, 09:55

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко підписала не той варіант коаліційної угоди, який обговорювався всіма сторонами.

"Це документ, який щойно був спечений в тенетах блоку Юлії Тимошенко і одноосібно підписаний. Його перед цим не бачили всі інші учасники переговорного процесу", - зазначив у вівторок ввечері в ефірі телеканалу "1+1" керівник виборчого штабу "Нашої України" Роман Безсмертний.

"Навіть сюди вже внесено пункт, який стосується прес-конференції в понеділок – це питання щодо укладання "Енергоатомом" відповідних угод щодо будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива в Чорнобилі", - зазначив він.

Безсмертний також додав, що про це до понеділка майже ніхто в Україні не знав. "І ніхто знати не буде, бо вся ця проблема висмоктана з пальця", - додав Безсмертний.

Він також повідомив, що на засіданні політради Блоку "Наша Україна" було остаточно погоджено текст, який було запропоновано спільною робочої групою п’яти учасників переговорного процесу.

"Не той, який ми побачили сьогодні підписаний, а той, який відпрацювали на спільній робочій групі представники п'яти робочих сил", - підкреслив Безсмертний.

Він також відмовився коментувати дії Тимошенко, щоб "не зірвати переговорний процес". За його словами, днями відбудеться зустріч всі сил, що брали участь в переговорному процесі, з метою "знайти вихід с ситуації".

Безсмертний повідомив, що той проект коаліційної угоди, який було взято за основу, і той, який доопрацювала робоча група, "мало в чому розходяться".

На питання, чи можливо, що "Наша Україна" погодиться на внесення в угоду пункту про денонсацію газових угод, який пропонує Тимошенко, Безсмертний відповів:

"Говорити про денонсацію чого? Ці угоди не ратифікувалися і не будуть ратифіковані. Про яку денонсацію може йти мова? Денонсація передбачена як зворотній акт ратифікацій. Тому тут немає взагалі про що говорити".

"Вчора було наворочено стільки, що ще місяці два розгрєбать", - прокоментував безсмертний прес-конференцію Тимошенко в понеділок.

Він також підтвердив, що сторонами узгоджено алгоритм висунення кандидатур на різні посади від коаліції, а не лише прем’єра.

"Та політична сила, яка набере більше голосів, вона перша пропонує свою кандидатуру, але на ту посаду, яку вона обирає. Ця політична сила може сказати, що вона пропонує свої послуги на голову Верховної Ради", - сказав він.

На питання, наскільки він оцінює шанси Тимошенко стати прем’єром, Безсмертний відповів: "З усіх 250, які може набрати коаліція, кожен має шанс стати прем’єром. Бо це підгот овлені люди", - сказав він.

В той же час він підкреслив, що "ніхто з вождів не піде в уряд". "Політичні вожді мають працювати в парламенті", - підкреслив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування