Березовський вимагає від Жванії і Третьякова розповісти, куди поділися $23 мільйони

Середа, 22 лютого 2006, 10:05

Російський бізнесмен Борис Березовський заявляє, що екс-міністр з надзвичайних ситуацій Давид Жванія і позаштатний радник президента Олександр Третьяков привласнили собі кошти, спрямовані ним в Україну під час помаранчевої революції.

Як пише Комерсант-Україна, відповідний лист із претензіями на адресу Жванії і Третьякова надіслали адвокати Березовського до штабу Блоку "Наша Україна".

У листі, зокрема, вказується, що з 1 серпня 2003 року по 12 листопада 2004 року компаніям Elgrade і Goldstar було перераховано $22,85 млн. За словами Березовського, компанія Elgrade "була названа Жванією", а компанія Goldstar – Третьяковим.

"Назви компаній передавалися через довірених осіб пана Березовського Дем'яна Кудрявцева і Рафа Філінова", - йдеться в листі.

У ньому Березовський вимагає від Жванії "визнання, що грошові кошти були виплачені за його запитом і отримані компанією Elgrade".

Те ж саме, тільки щодо компанії Goldstar, він вимагає від Третьякова. На думку адвокатів, заяви соратників президента, які неодноразово заперечували факт фінансування з боку Березовського, змушують "засумніватися в правдивості Березовського, коли він стверджує, що платежі були зроблені за запитом Жванії і Третьякова на розвиток демократії в Україні".

Тому, за словами адвокатів, Третьяков і Жванія також повинні надати "повний звіт про те, що було зроблено з грошима" і повернути ті кошти, за які вони не можуть "належним чином відзвітувати" або які, "відповідно до домовленості з паном Березовським", не були витрачені "на підтримку демократії в Україні".

Представники Березовського очікують відповіді протягом 21 дня.

"Це тільки перший етап. Поки буде позов тільки до Жванії і Третьякова. Ми вважаємо, що виграємо цю справу. Але є й інші учасники процесу, зокрема Віктор Ющенко, який звертався з проханням до Бадрі (Патаркацишвілі)", - заявив у телефонній розмові Березовський.

При цьому він практично переконаний, що справу буде виграно, а на питання, яким буде "другий або третій етап", відповів, що це залежить від того, "як будуть розвиватися події".

У прес-службі Жванії та офісі "Нашої України" заявили, що лист від Березовського ще не отримано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування