Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Віза до Європи стане вдвічі дорожчою

Середа, 22 лютого 2006, 10:08

Європейський Союз планує підвищити вартість в'їзних віз для нерезидентів Євросоюзу майже вдвічі - до 60 євро з нинішніх 35.

Таку можливість обговорювали у вівторок у Брюсселі міністри внутрішніх справ і міністри юстиції ЄС.

Згідно з планом, нові тарифи мають набути чинності з початку 2007 року - саме тоді планується почати знімати з в'їжджаючих у країни блоку біометричні дані.

Для погашення витрат на цю процедуру і зростають тарифи.

Можливо, що виняток буде зроблений для студентів і вчених - для них будуть визначені особливі, пільгові умови в'їзду в країни ЄС, передає РБК з посиланням на Associated Press.

Комісар ЄС з питань юстиції Франко Фраттіні також закликав не робити будь-яких винятків у візовій політиці для країн, які не входять у блок.

Утім, додав він, двосторонні угоди ЄС з Україною і Росією знаходяться поза його компетенцією, і він не заперечуватиме, якщо для них все-таки будуть створені особливі візові умови.

Міністри планують дійти остаточної згоди щодо нової вартості віз до кінця цього року.

Як віджомо, 16 лютого ц.р. директор Департаменту консульської служби МЗС України Борис Базилевський заявив, що Україна на початку березня може підписати з Європейським Союзом угоду про спрощення візового режиму для окремих категорій громадян.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...