Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко зібрався в Європу

Середа, 22 лютого 2006, 11:35

Громадянський блок Пора-ПРП закликає українську Владу подати заявку на вступ до Європейського Союзу.

"Подача заявки не лише стане підтвердженням намірів України інтегруватися до Європейського Союзу, але й унеможливить песимістичні заяви європейських чиновників щодо перспектив членства України в ЄС", - йдеться у заяві, текст якої поширила прес-служба блоку.

В документі також зазначається, що цей крок не суперечитиме статутним документам ЄС.

Згідно із Договором про ЄС будь-яка європейська держава, що поважає принципи свободи, демократії, прав людини та верховенства права може претендувати на членство в Європейському Союзі, - зазначається в документі.

"Ми закликаємо європейських чинників бути більш виваженими і утримуватися від заяв, що заперечують перспективу членства України в ЄС, або нав’язують ефемерні часові рамки", - зазначено в заяві у відповідь на коментар Єврокомісара Ґюнтера Фергойгена, який заявив, що Україна не стане членом ЄС найближчі 20 років.

Також блок закликає українську владу відразу після парламентських виборів в Україні розпочати переговорний процес щодо укладення нової угоди, яка б передбачала чітку європейську перспективу України.

Блок нагадує, що 28 лютого 2008 року закінчується 10 період дії попередньої угоди.

"Ми ініціюємо громадське обговорення змісту та параметрів нової угоди, яка б реально відкривала наші євроінтеграційні амбіції, зокрема в рамках конференції за участю українських та європейських представників", - зазначено в заяві.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування