Якщо "штурмовика" Януковича не посадить Луценко, його посадить Кличко

Середа, 22 лютого 2006, 13:26

МВС порушило кримінальні справи за фактами злісного хуліганства та непокори міліції під час спроб входження Петра Мельника й осіб, які його супроводжували, до Національної податкової академії.

"На цей момент затримано троє осіб, ще двоє знаходяться в розшуку", - сказав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко журналістам у середу.

Міністр додав, що МВС у вівторок допитало Мельника й підозрює його у скоєнні дій, що кваліфікуються, як самоправство.

Водночас Громадянська партія "Пора" обіцяє провести цивільний арешт Мельника, якщо МВС не втрутиться в конфлікт із захопленням приміщення вузу.

Про це заявив лідер партії "Пора" Владислав Каськів на прес-конференції в Києві.

"Ми звертаємося до МВС і до міністра Луценка з пропозицією терміново втрутитися в конфлікт та відновити порядок. Ми також вимагаємо заарештувати Мельника, щоб реалізувати одну з базових тез Майдану. Якщо ці вимоги не будуть виконані, “Пора” заявляє, що самостійно звільнить приміщення академії і проведе цивільний арешт Мельника", - сказав Каськів.

Лідер партії нагадав, що Мельник є фігурантом "Чорних списків" "Пори".

"Ми маємо великий відеоархів, який підтверджує, що ця людина в брудній формі примушувала студентів академії голосувати на користь одного з кандидатів на президентських виборах", - зазначив він.

На думку Каськіва, захоплення Мельником приміщення податкової академії є яскравим прикладом того, "як нахабнішають бандити, коли вони не сидять у в'язницях".

Як відомо, рішенням Печерського суду від 16 лютого 2006 року Мельника було поновлено на посаді ректора Податкової академії.

У понеділок Мельник та кілька десятків молодиків намагалися зайти до приміщення податкової академії, в результаті чого зчинилася бійка.

Мельник був i залишається головою обласного осередку Партії регіонів, а також є кандидатом у депутати під №143 у виборчому списку цієї партії.


УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування