Тимошенко відмовилась домовлятися з "Нашою Україною"?

Середа, 22 лютого 2006, 15:01

Блок Юлії Тимошенко не буде продовжувати консультації про створення помаранчевої коаліції після підписання лідером блоку Юлії Тимошенко угоди про її створення.

Про це заявив член БЮТ Олександр Турчинов під час прес-конференції у середу.

"Ми не маємо бажання після нашого одностороннього підписання угоди проводити далі якісь консультації та переговори, тому що це, по-перше, відволікає час, а по-друге – крім піара ми нічого не бачили, що інша сторона хоче щось зробити", - сказав Турчинов.

Він також зазначив, що БЮТ виконуватиме умови свого варіанту коаліційної угоди в односторонньому порядку, незалежно від того, чи підпишуть її інші ймовірні учасники коаліції.

За його словами, текст коаліційної угоди від БЮТ було надіслано до штабу "Нашої України" ще 2 тижні тому.

"Нещодавно до нас надійшов черговий лист від "Нашої України" з їхніми корективами до нашого варіанту договору. З цієї угоди випали деякі речі", - сказав він.

За словами Турчинова, "Наша Україна" не підтримала пункт щодо відповідальності учасників коаліції, незалежно від їхньої політичної приналежності, за дії, які вони вчинили.

"Ми вважаємо, що не може бути індульгенцій для членів коаліції. Всі мають бути рівними перед законом. Ми вважаємо, що не може бути ситуації, коли, наприклад, доведеться відповідати за підписання газової угоди, а ми не зможемо поставити це питання, - сказав Турчинов.

Також, за його словами, "Наша Україна" не пристала на пропозицію скасувати газову угоду з Росією та денонсувати угоду щодо побудови ядерного могильника на базі ЧАЕС.

"Крім того, нас здивувало, що з проекту угоди випала пропозиція не включати до складу коаліції Партію регіонів", - сказав Турчинов.

Член БЮТ також зазначив, що підписання Юлією Тимошенко коаліційної угоди в односторонньому порядку мало на меті припинити спекуляції з цією темою і "продемонструвати суспільству, які обов’язки беруть її члени, від яких вони не будуть відмовлятися ні під час виборчої кампанії, ні після неї".

При цьому Турчинов вважає, що навіть якщо угоду не буде підписано до виборів, створення коаліції у майбутньому парламенті "все одно неминуче".

"Вона буде швидко побудована, тому що у депутатів в майбутній Верховній Раді буде дуже в жорсткий термін формування більшості, і мотивація у вигляді розпуску Верховної Ради – це дуже серйозний аргумент для того, щоб така коаліція була побудована", - сказав Турчинов.

Він також заявив, що "недоречно об’єднуватися навколо президента Віктора Ющенка особисто".

"Наші колеги наполягають на тому, що всі учасники коаліції повинні присягнути Ющенку. Некоректно про це говорити. Бо, мабуть, тільки в азійських країнах політики єднаються навколо якоїсь особи. Мені було б цікаво почути, що, наприклад, пропонується створити коаліцію навколо Буша або німецького канцлера", - сказав Турчинов.

На його думку, об’єднуватися треба лише "навколо України та її національних інтересів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...