Фірми Ахметова, Гайдука, Тарути і Ко вирішили об'єднатися для лобізму

Середа, 22 лютого 2006, 15:19

Представники власників декількох промислових і фінансових груп утворять оргкомітет по створенню Конфедерації роботодавців України

Серед засновників власники груп, що входять до складу юросіб ЗАТ "Сістем Кепітал Менеджмент", консорціуму "Індустріальна група", "Смарт-груп", "Мідленд Кепітал Менеджмент" і "Текстиль-контакт", передає "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, "СКМ" володіє Ринат Ахметов, "Індустріальна група" належить Віталію Гайдуку і Сергію Таруті, "Смарт-груп" знаходиться у власності Вадима Новінського (Інгулецький ГЗК), а "Мідленд" – Едуарда Шифріна ("Запоріжсталь").

У прес-релізі, розповсюдженому в середу, Конфедерація створюється відповідно до закону України "Про організацію роботодавців".

Передбачається, що вона представлятиме інтереси всеукраїнських галузевих об'єднань роботодавців під час соціального діалогу на умовах рівності з усіма учасниками соціального партнерства.

У повідомленні відзначено, що "вперше в історії незалежної України представники власників провідних фінансово-промислових груп об'єднали свої зусилля для створення єдиної організації, яка б представляла бізнес з метою підвищення конкурентноздатності, розвитку, захисту власних інтересів на національному рівні і могла вести переговори з урядом та представниками всеукраїнських профспілкових організацій".

Сторони підписали меморандум про створення оргкомітету по створенню Конфедерації роботодавців України, що є відкритим для приєднання усіх власників підприємств, що розділяють "мету та цілі" повноважних сторін, викладених у цьому меморандумі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування