"Наша Україна" скаржиться на кримінальний ресурс на Донеччині

Середа, 22 лютого 2006, 16:06

Заступник керівника виборчої кампанії "Нашої України" Микола Катеринчук заявляє про застосування кримінального ресурсу проти їхнього блоку.

"Ми маємо випадки застосування кримінального ресурсу проти агітаторів "Нашої України", - заявив Катеринчук на конференції у середу.

"Це відбувається в Донецькій, Запорізькій, Харківській областях та в автономній республіці Крим. На жаль, влада на місцях залишається кучмістською. Нам не вдалося демонтувати цю систему, але зараз йдуть місцеві вибори і нам потрібно бути пильними. Особливо відносно тих політичних сил, які йдуть у місцеві Ради", - додав він.

Катеринчук розповів як 12 лютого в місті Кіровське близько 15 молодих людей з відеокамерою почали в образливій формі погрожувати 2 жінкам-агітаторам. Жінкам вдалося протистояти молодикам . "Викликано міліцію, нападників затримано", - зазначив він.

15 лютого в Горлівці "жорстоко побито" агітаторів, перевернуто агітаційний намет, а 17 в Макіївці 4 молодики закидали камінням мікроавтобус "Газель", в якому знаходились агітатори "Нашої України".

В той же день діти 12-13 років в Донецьку закидали камінням агітаційний намет пропрезидентського блоку, а нетверезий чоловік спустив агітатора по сходах.

18 лютого в Вугледарі під час агіткампанії "Від дверей до дверей" чоловіки віком до 35 років, перестрівши жінок-агітаторів на сходах, нецензурно висловлюючись, одну з них мало не задушили шарфом, розповів Катеринчук.

19 лютого в Ворошилівському районі Донецька невідомі "побили жінку і розірвали їй рот тільки за те, що та взяла агітматеріал "Нашої України" в помаранчевій палатці".

"Це сталося на центральній площі ім.Леніна, де неподалік в приміщенні театру проходила зустріч Рината Ахметова з виборцями", - зазначає прес-служба "Нашої України".

"Ми звернулись до генеральної прокуратури та міністра МВС шляхом депутатського запиту, проголошеного з парламентської трибуни щодо порушення кримінальних справ та притягнення усіх винних до відповідальності", - розповів Катеринчук.

Також Катеринчук повідомив, що віце-спікер Мартинюк, зачитуючи це звернення, "навмисне перекрутив факти, тому Катеринчук ініціюватиме з того приводу службове розслідування".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування