Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Менеджери Суркіса стурбовані тим, як Порошенко і Григоришин поздоровляють Ющенка

Середа, 22 лютого 2006, 17:10

Структури Григорія Суркіса підозрюють російського бізнесмена Костянтина Григоришина й екс-секретаря Ради нацбезпеки Петра Порошенка у тому, що вони ініціювали силове захоплення обленерго.

Про це заявив агентству "Інтерфакс-Україна" Володимир Плечун, заступник генерального директора ТОВ "Укренергоконсалтинг", що здійснює юридичний супровід низки українських обленерго, підконтрольних Суркісу.

"Це поздоровлення з днем народження президента України від пана Григоришина і пана Порошенка", - сказав він в інтерв'ю агентству в середу.

Раніше з'явилося повідомлення, що майже 40 осіб у камуфляжній формі без розпізнавальних знаків близько 14.00 розбили вікна на першому поверсі офісу "Чернігівобленерго", увірвалися до будинку, зруйнували диспетчерський центр і спробували проникнути на другий поверх.

Співробітники енеркомпанії вчинили їм опір, у результаті чого почалася бійка.

Міліція затримала правопорушників, що намагалися захопити "Черніговобленерго", повідомляє в середу департамент по зв'язках із громадськістю МВС України.

Як встановили працівники міліції, зіткнення відбулося через рішення Соломенського райсуду Києва, за яким керівництво "Чернігівобленерго" було передано від глави правління Юрій Лисняка, обраного загальними зборами акціонерів 28 квітня 2001 року, до Михайла Мальованого.

Останній уклав договір з київською приватною охоронною фірмою "Стелс-плюс", працівники якої і намагалися захопити об'єкт, вилучити документи і печатка глави правління ВАТ.

Раніше керівництво іншої енергопостачальної компанії - "Прикарпаттяобленерго" (Івано-Франківськ) заявило про наявність інформації щодо підготовки чергового силового захоплення обленерго.

Пізніше в середу голова Незалежної профспілки енергетиків України повідомив журналістам, що профспілка має інформацію про підготовку захоплення "Полтава-", "Львів-", "Суми-" і "Прикарпаттяобленерго", які контролюються Суркісом.

Як повідомлялося, Григоришин кілька років тому втратив контроль над "Полтава-", "Львів-", "Суми-", "Чернігів-", "Тернопіль-" і "Прикарпаттяобленерго", з лютого 2005 року він почав спроби відновлення контролю над цими енергокомпаніями.

Український бізнесмен Ігор Коломойський заявляв про причетність Григоришина і Порошенка до спроб захоплення "Прикарпаттяобленерго" і "Полтаваобленерго" у лютому минулого року.

Тим часом Юрій Єхануров доручив віце-прем'єрові Станіславу Сташевському розібратися з інформацією про захоплення 5 обленерго.

Сам Порошенко назвав абсурдними заяви про його причетність до спроби силового захоплення обленерго.

"Інтерфакс-Україна", Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100 відсотків
21:54
Уряд змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: хто зможе не платити
21:44
фотоНа війні в Україні загинули ще двоє грузинських добровольців
21:27
фото"Схеми": Заступник генпрокурора живе у будинку, який куплений в 6 разів дешевше за ринкову ціну
21:09
фото7 людей постраждали від російських обстрілів на Дніпропетровщині, серед них 6-річна дитина
21:01
OpenAI запускає інструмент для виявлення діпфейків на тлі скандалів з впливом ШІ-контенту на вибори
20:38
Польща підняла в повітря винищувачі через російський літак над Балтійським морем 
20:30
відео, фотоАрмія РФ обстріляла житловий квартал Херсона, загорілись 4 будинки
20:29
Мінфін залучив понад 9 мільярдів від продажу облігацій, знизивши ставки
20:23
У Берліні заборонили прапор Росії на 8 та 9 травня
Усі новини...
Реклама: