Порошенко обіцяє ніколи не підтримувати Януковича

Середа, 22 лютого 2006, 17:35

Представник блоку "Наша Україна", екс-секретар Ради нацбезпеки Петро Порошенко категорично заперечує можливість підтримки "Нашою Україною" кандидатури лідера Партії регіонів Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра.

"Я неодноразово підкреслював, що якщо співробітництво з Партією регіонів полягає в тому, що або Петро Порошенко, або "Наша Україна" повинна голосувати за прем'єра Януковича - не дочекаєтеся, не буде цього", - сказав Порошенко в інтерв'ю журналістам у Києві в середу.

У той же час він не виключив можливості співробітництва з Партією регіонів у сфері реформування податкової системи, ПДВ податку на прибуток у тому випадку, якщо партія підтримає ініціативи "Нашої України". "Якщо вони підтримають - чому б ні?" - відзначив Порошенко.

Коментуючи підписання лідером БЮТ Юліою Тимошенко запропонованої її блоком угоди про створення коаліції демократичних сил у майбутньому парламенті, Порошенко покритикував цей факт.

"Насправді - це не підписання угоди. Це ультимативна позиція, складена одним з учасників помаранчевої коаліції, причому абсолютно непублічно", - сказав він.

Порошенко підкреслив, що "Наша Україна" не висувала додаткових вимог до представників помаранчевих сил, для того, щоб не ускладнювати процес діалогу.

"Ми не висували вимог про якість списку, ми не висували вимог про 30 відсотків кучмістів, які були узяті на перевиховання. Ми упевнені в тому, що Верховна Рада не є найкращим місцем для виховання", - відзначив він.

За словами Порошенко, однією з умов "Нашої України" є об'єднання учасників коаліції навколо програми розвитку України, запропонованої президентом Віктором Ющенком.

"Вони не поєднуються просто навколо дерибану портфелів, а база - програма президента "Десять кроків назустріч людям", - сказав він.

"І якщо умовою є те, що пропозиції президентові щодо кандидатури прем'єра вносить політична сила, яка зайняла перше місце в помаранчевій коаліції, якщо це була умова БЮТ - ми її прийняли і пішли назустріч. Але після того, як ми прийняли, починаються другі, треті, четверті умови", - додав представник "Нашої України".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News