Прокуратура просить дозволу посадити 8 номер списку Януковича

Середа, 22 лютого 2006, 18:13

Генпрокуратура просить Луганську облраду дати згоду на притягнення глави обласної ради Віктора Тихонова до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє прес-служба Луганської облради.

У проханні прокуратури говориться, що, "будучи представником влади, Тихонов навмисне, задля особистої вигоди, у листопаді 2004 року вчинив дії, спрямовані на зміну державного кордону України, порушив порядок, встановлений Конституцією і привселюдно зазіхав на територіальну цілісність і недоторканність держави Україна".

"Тихонов бажав і надалі займати керівні посади на території Луганської області. Він усвідомлював, що при обранні на посаду президента України іншого кандидата, а не Януковича, якого він особисто підтримував, такої можливості після закінчення терміну повноважень депутата Луганської облради не буде, став на шлях сепаратизму і вчинив навмисні дії, спрямовані на зміну кордонів території або державного кордону України, а також привселюдно закликав до здійснення таких дій", - говориться в документі.

У проханні Генпрокуратури також говориться, що метою Тихонова було порушення територіальної цілісності України шляхом виведення території Луганської області з-під державного суверенітету України.

Зокрема, у документі наводиться думка Тихонова, яку він висловив, виступаючи 26 листопада 2004 року в Луганську на засіданні 16-ї сесії Луганської облради 4-го скликання: "Вважаю за необхідне негайно утворити виконавчий орган Луганської облради та доручити йому взяти на себе всю повноту виконавчої влади в нашому регіоні".

У документі також відзначається, що "продовжуючи свої протиправні дії, Тихонов, будучи представником влади і головуючим на зазначеній 16-ій сесії Луганської облради, як голова Луганської облради, оголосив привселюдно і запропонував присутнім ухвалити рішення від 26 листопада 2004 року "Про зміцнення організаційної структури місцевої влади в Луганській області", у результаті чого було вчинено низку дій по виведенню всієї Луганської області з-під державного суверенітету України, що, безумовно, вело до порушення територіальної цілісності держави".

"У кримінальній справі зібрано достатньо доказів для притягнення до кримінальної відповідальності глави Луганської облради Тихонова", - говориться в документі.

Прохання Генпрокуратури депутати Луганської облради будуть розглядати в п'ятницю, 24 лютого.

У свою чергу, Тихонов вважає, якщо депутати ухвалять рішення на його користь, то "в країні підніметься галас", оскільки "негідники-депутати перешкодили посадити у в'язницю бандита".

На думку Тихонова, Генпрокуратура могла не направляти прохання, оскільки його вже притягли по цій справі. У прокуратурі знають, що в суді над такою справою будуть сміятися, тому і тягнуть лямку", - додав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування