Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко попросив Турчинова не ображатися і нагадав про шахрайство

Середа, 22 лютого 2006, 18:20

У виборчих списках Блоку Юлії Тимошенко є 15 осіб, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності, а також 8 осіб, які звинувачуються в кримінальних діяннях.

Про це йдеться у відкритому листі міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до члена БЮТ Олександра Турчинова.

За словами Луценка, заяви про політичний характер деяких із цих справ, зокрема, справ, порушених стосовно члена БЮТ Андрія Шкіля, "можна взяти до уваги".

"Проте лідер Блоку Юлія Тимошенко уже давно показала приклад закриття надуманих справ за рішенням суду. Аналогічно вчинив і Сивульський", - зазначає міністр.

"Тож, не варто ображатися на МВС України за оприлюднення об’єктивної інформації, а потрібно зробити реальні кроки в передбачений законом спосіб для відхилення звинувачень окремих кандидатів від БЮТ у шахрайстві з фінансовими ресурсами, привласненні і розтраті майна, відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, зловживанні владою тощо", - заявляє Луценко.

Він також зазначив, що йому "дивно" чути обурення з приводу оприлюднення МВС інформації про кандидатів у депутати, які притягуються до відповідальності за вчинення злочинів "від лідерів політичної сили, яка йде на вибори під гаслом прозорої влади".

Як відомо, раніше Турчинов заявляв, що дані МВС стосовно кандидатів в депутати з непогашеними судимостями від БЮТ не відповідають дійсності.

Водночас Луценко порадив члену БЮТ Андрію Шкілю, який також потрапив до списку цих осіб, подати позов до суду з клопотанням про зняття звинувачень у кримінальній справі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування