Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз теж відмовився домовлятися з "Нашою Україною". Поки що

Середа, 22 лютого 2006, 18:42

Голова Соцпартії Олександр Мороз вважає, що створення коаліції "помаранчевих сил" можливе і доречне тільки після виборів.

Про це він заявив у середу в Брюсселі в інтерв’ю журналістам, повідомляє прес-служба СПУ.

Зокрема Мороз сказав, що СПУ не буде підписувати угоду про створення демократичної коаліції, однак не виключає підписання такого документу після парламентських виборів.

Мороз пояснив, що соціалісти, ухвалюючи таке рішення, керуються попереднім рішенням з’їзду про те, що вступ до коаліції можливий лише після відповідного рішення з’їзду СПУ.

“Підписання цього документу “а” – суперечило б рішенню з’їзду про те, що ми йдемо на вибори самостійно, “б” – суперечило б порядку підписання подібних документів,” – зазначив він.

Мороз також заявив, що соціалісти несуть відповідальність за ідеали Майдану не тільки перед народом України, але і перед всією Європою, а також підтвердив підтримку президента Віктора Ющенка.

“Ми несемо відповідальність за ідеали Майдану не тільки перед народом України, але і перед всією Європою, яка нас підтримала. Тому ми не пішли в опозицію до Ющенка, не піддались ні на які проекти, які застосовуються проти коаліції і сьогодні", - сказав він.

"Ми виступаємо проти будь-якого реваншу як з боку представників колишньої влади, так і проти тих, хто демонструє розчарування і незадоволення діями президента, просунувшись за його підтримки на видне місце у політиці”, - додав Мороз.

Водночас депутат Європарламенту, голова делегації у зв’язках з Україною Марек Сівець назвав СПУ “єдиною сучасною в ідеологічному плані партією в Україні, яка визначає свої позиції у всіх аспектах життя в Україні.”

Крім того, він сподівається, що СПУ в Україні користуватиметься більшою підтримкою.

Сівець також зазначив, що сьогодні Євросоюз пильно стежить за тим, що буде через місяць після виборів і яким буде результат, “що буде з плодами помаранчевого дерева”.

У відповідь Мороз відзначив, що як в Україні так і за її межами висловлюється стурбованість у зв’язку з тим, щоб “ці плоди не підібрали свині”.

На думку Мороза, “цілком ймовірно, що “промайданівська” коаліція може не набрати 50% голосів на парламентських виборах і, необхідно буде шукати механізми ширшої коаліції".

"Але свою присутність в парламенті ми розуміємо як умову забезпечення таких змін у політиці, щоб державу можна було вивести на рівень соціальної європейської політики”, - сказав він.

Мороз також вважає, що у майбутній парламент пройде 6-8 партій та політичних блоків.

Говорячи про велику підтримку, якою сьогодні користується лідер Партії Регіонів Віктор Янукович, лідер СПУ зауважив, що це “вияв несимпатії до Ющенка, а не підтримки Януковичу”.

Як відомо, раніше БЮТ заявляв, що не бачить потреби вести подальші переговори щодо створення коаліції демократичних сил у парламенті після підписання Юлією Тимошенко власного варіанту договору.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування