Піскун зник через суд?

Середа, 22 лютого 2006, 19:35

Міністр юстиції Сергій Головатий пов'язує зникнення екс-генпрокурора Святослава Піскуна з проведенням судового засідання щодо його відновлення в посаді генпрокурора.

Таку думку Головатий висловила в середу в інтерв'ю журналістам.

"Якщо інформація про можливість замаху виходить від Піскуна, то, можливо, він забув сказати, що замах, імовірно, планувався завтра на судовому засіданні. Тому що завтра має відбутися останнє судове засідання в справі "Піскун проти президента" - дебати", - сказав міністр.

За словами Головатого, екс-генпрокурор має двох представників у суді. Разом з тим він відзначив, що "були чутки, що він (Піскун) хотів бути присутнім особисто і ми відкладали справу, але його відсутність не перешкоджає проведенню дебатів".

"Якщо буде заявлене клопотання про те, що він особисто хоче брати участь у дебатах і суд його задовольнить, тоді доведеться чекати на його повернення", - пояснив міністр.

Раніше ряд засобів масової інформації оприлюднив інформацію про те, що колишній генеральний прокурор Святослав Піскун у неділю з родиною залишив Україну, побоюючись замаху на своє життя.

Відповідно до інформації ЗМІ, причиною замаху, за словами Піскуна, може стати те, що він є "украй незручним для нинішньої влади". Його охороняють охоронці приватного агентства. Приблизно він знаходиться в Чехії або Польщі.

Джерело в оточенні Піскуна повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що екс-генпрокурор знаходиться на відпочинку, хоча не повідомив, де саме.

"Це дезінфомация. Незрозуміло, кому це вигідно. Святослав Михайлович відпочиває", - сказало джерело, додавши, що Піскун має намір бути присутнім на судовому засіданні щодо його відновлення в посаді генпрокурора.

Піскун є кандидатом у народні депутати за списком Партії регіонів (під 95-им номером).

Судове засідання з приводу відновлення Піскуна в посаді генпрокурора намічено на 23 лютого.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування