Ющенко рано чи пізно зустрінеться з Тимошенко

Четвер, 23 лютого 2006, 08:10

Керівник виборчої кампанії блоку "Наша Україна" Роман Безсмертний ініціює зустріч президента Віктора Ющенка з учасниками "помаранчевої" коаліції.

Як повідомила "Делу" керівник інформаційного департаменту "Нашої України" Тетяна Мокріді, точна дата зустрічі поки невідома.

Разом з тим, вона стверджує, що президент не буде ставити свій підпис під угодою "помаранчевої" коаліції, на чому раніше наполягала Юлія Тимошенко.

"Проект договору підписує "п'ятірка" ("Наша Україна", БЮТ, СПУ, "Пора-ПРП", Блок Костенко-Плюща). Президент, відповідно до проекту договору, є лідером "помаранчевої" коаліції, навколо якого об’єднуються політичні сили для реалізації програми глави держави. У тому варіанті договору, який має "Наша Україна", затвердження цього документа президентом не передбачено", - заявила Мокріді.

Тим часом, прес-секретар президента Ірина Геращенко сказала, що зустріч президента з учасниками коаліції неможлива доти, поки самі учасники не домовляться між собою.

"Коли члени коаліції домовляться, можна буде говорити про зустріч за участю президента в будь-якому форматі", - заявила Геращенко.

Як відомо, раніше керівник виборчого штабу БЮТ Олександр Турчинов сказав, що БЮТ "не має наміру продовжувати переговори про створення коаліції в майбутній Верховній Раді до виборів" і відмовляється обговорювати інші варіанти договору про коаліцію, крім уже запропонованого блоком.

У варіанті угоди, запропонованому Тимошенко, ключовими пунктами є повернення до реприватизації і денонсація газового договору.

Водночас представник БЮТ Василь Онопенко сказав, що зі слів Турчинова не слід робити висновок про вихід БЮТ з переговорного процесу.

"У політиці нічого не може бути закрито раз і назавжди. Наша головна позиція – не зловживати такими серйозними речами, як створення коаліції. Президент, зрештою, має прийняти ці умови і провести зустріч з учасниками коаліції, у першу чергу тому, що це в інтересах суспільства й України", - стверджує депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News