Януковича ховають від теледебатів?

Четвер, 23 лютого 2006, 09:49

В четвер в ефірі каналу "1+1" оприлюднять пари учасників передвиборчих теледебатів.

У першому раунді будуть дискутувати лише лідери партій - по 4 хвилини кожний, повідомляє "Дело".

На другий тур виділяється по 5 хвилин, протягом яких дебатувати будуть у форматі "п'ять на п'ять" (по п'ять представників від кожної політичної сили).

"І тільки в третьому раунді передбачаються відповіді на питання експертів. Телеканал чітко визначив часові рамки демагогії – після закінчення виділеного часу мікрофони просто відключать", - повідомляє видання.

У той же час, за інформацією "Дело", участь у теледебатах на "1+1" обійдеться партіям у 778 тис. грн. Телеканал виходив з розрахунку вартості 15 хвилин політичної реклами.

"Якщо партії не сподобається обраний для неї "партнер" – можна відмовитися. Але гроші за участь залишаться каналу, а час – віддадуть опонентам", - пише видання.

Спершу представники БЮТ заявили, що "Тимошенко готова персонально дебатувати з Януковичем і Єхануровим". Пізніше від блоку надійшла нова пропозиція: якщо виходити "на ринг" треба буде з кимсь іншим, то Тимошенко згодна зробити це тільки без оплати.

Соцпартія також виставила свої умови дискутувати в ефірі "1+1" - тільки з "Партією регіонів", "Нашою Україною" або БЮТ.

За словами керівника проекту "Теледебати" Ганни Безулик, право розподіляти пари учасників дебатів телеканал віддав Незалежній раді експертів по мас-медіа, щоб уникнути обвинувачень в ангажованості.

Експерти, довідавшись від телеканала про переваги партій, констатували, що пари створити не вдасться.

Реальним можливим варіантом вони вважають "звести" лідерів трьох політичних сил – "Нашої України", БЮТ і СПУ. Але на такий формат погодилася тільки СПУ.

Відмову "Партії регіонів" взяти участь у дебатах на "1+1" прес-секретар голови партії Ганна Герман пояснила тим, що даний проект не цікавий "регіонам".

"По-перше, це дуже дорогий проект. А по-друге, час для дебатів із владою минув. Ми пропонували такий діалог, а зараз потрібно брати владу у свої руки", - заявила Герман.

Керівник інформаційної служби "Нашої України" Тетяна Мокріді сказала, що через відмову Віктора Януковича брати участь у дебатах, "Наша Україна" буде розглядати інші варіанти.

"Ми вважаємо, що дебати мають сенс, тільки якщо ми будемо дебатувати з нашим опонентом, а ним є тільки "Партія Регіонів", - заявила Мокріді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування