Тимошенко лобіює бізнес Януковича?

Четвер, 23 лютого 2006, 11:11

Заява лідера БЮТ Юлії Тимошенко проти побудови в Україні сховища для відпрацьованого ядерного палива за участю американської компанії “Holtec International” була абсурдною та неправдивою.

Про це в інтерв'ю Радіо "Свобода" заявив президент компанії доктор Кріс Сінгх.

За його словами, умови контракту передбачають використання сховища для зберігання ядерного палива лише з українських реакторів, а не з іноземних, як це стерджувала Тимошенко.

“Це неправда. Не буде жодного іноземного палива. У контракті не згадується про паливо з інших держав. І це сховище, яке ми будуватимемо в Україні, не буде для іноземного палива. Це виключно для відпрацьованого палива з українських атомних реакторів”, - сказав Сінгх.

Він також заперечив твердження Тимошенко, що американський уряд колись позбавляв
компанію “Holtec International” ліценції на діяльність у США.

“Жодна з наших ліценцій не була відкликана. Атомна регуляторна комісія США, яка видає ліцензії, ніколи не відкликала ліцензії компанії “Holtec International”, - зазначив Сінгх.

Він припускає, що заяви Тимошенко можуть бути пов'язані із відстоюванням певних бізнес-інтересів всередині України.

Сінгх зазначив, що заява Тимошенко ґрунтується на фальшивих фактах і припускає, що хтось вводить лідерку БЮТ в оману. Він вважає, що це можуть бути політики, які відстоюють інтереси українського консурціуму – конкурента американської фірми.

“В Україні існують політичні інтереси, які виступали проти цього проекту. Як мені розповідали, за консорціумом, який оскаржував рішення “Енергоатому” у суді, стоять певні політики. І вони діють не зовсім в інтересах своєї держави. Я не можу назвати їхніх імен. Але вони можуть розглядати Тимошенко як союзника у цьому плані, який завдасть шкоди їхній державі”, - сказав він.

Як пише Радіо Свобода, український учасник конкурсу, ЗАТ “Укратоменергобуд” виконував лише роль офіційного представника українського консорціуму.

"Насправді ж, він відстоює інтереси Новокраматорського машинобудівного заводу, який і подав заяку на участь у тендері. Президентом НКМЗ був і залишається Георгій Скудар, член фракції “Регіони України” у Верховній Раді та третій номер передвиборчого списку Партії Регіонів", - зазначає Радіо Свобода.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...