ПІСКУНА ВІДПРАВИЛИ НА "ДОРОЗСЛІДУВАННЯ". Головатий спочатку засмутився, потім зрадів

Четвер, 23 лютого 2006, 11:31

Апеляційний суд Києва частково задовольнив скаргу міністра юстиції Сергія Головатого на ухвалу Шевченківського райсуду щодо поновлення на посаді генпрокурора Святослава Піскуна.

Згідно з рішенням суду, ухвалу Шевченківського райсуду скасовано, водночас справу спрямовано на додатковий розгляд до суду першої інстанції.

Як повідомив по завершенні засідання Головатий, сторона відповідача "в принципі, не задоволена рішенням", оскільки не бачить підстав для передачі справи на повторний розгляд.

За його словами, практики передачі апеляційних скарг на повторний розгляд не існує.

Водночас у повідомленні, розміщеному на сайті Мін’юсту, сказано, що Головатий вважає справу "Піскун проти президента" виграною в апеляційній інстанції.

"Ми виграли важливу битву, але результат досягнуто лише на 90 відсотків. Ми задоволені тим, що судді Апеляційного суду міста Києва на високому професійному рівні вели цю справу та сприйняли нашу аргументацію стосовно ключової проблеми спору", - сказав Головатий, коментуючи рішення суду.

"Хоча й передбачено можливість направлення справи на новий розгляд суду першої інстанції, ми все-таки сподівалися, що Апеляційний суд міста Києва сам вирішить цю дилему. Але попри те, що він цього не зробив, скасування ним постанови суду першої інстанції ми розцінюємо як перемогу над Піскуном у даній справі", - додав він.

Водночас представник Піскуна в суді Людмила Панова вважає рішення суду законним.

"Нам не може подобатися чи не подобатися. Це рішення суду, воно є справедливим", - сказала вона.

При цьому Панова відмовилася надати інформацію про місцеперебування Піскуна.

"За кодексом адміністративного судочинства, він не повинен був знаходитися у залі суду, оскільки є його представники. А що стосується його особистого життя, куди він поїхав, відпочивати, чи по якихось інших причинах відсутній, це не входить у мої стосунки з довіреною особою, тому я цю інформацію не вправі надавати", - сказала вона.

Раніше Шевченківський суд визнав незаконним звільнення президентовм Віктором Ющенком Піскуна з посади генпрокурора.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування