Григоришин звинуватив менеджерів Суркіса у піар-акціях

Четвер, 23 лютого 2006, 14:49

Група компаній "Енергостандарт" не має жодного відношення до спроб силового захоплення низки обласних енергопостачальних компаній України (обленерго), що сталися в останні дні.

Про це "Енергостандарт" повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

"Повідомлення про причетність групи до цих подій можна кваліфікувати як застосування піар-технологій і спроби втягти її перед виборами в політичну боротьбу", - підкреслили в групі.

"Енергостандарт" займається винятково бізнесом, і всі господарські суперечки має намір вирішувати винятково законним способом - у судах", - відзначив уповноважений представник групи.

Водночас голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає захоплення обленерго "продовженням революції, коли хочуть перерозподілити власність".

Про це він заявив у четвер на прес-конференції в Білій Церкві на Київщині, повідомляє УНІАН.

За словами Литвина, "користуючись можливістю, одні хочуть тепер перехопити власність інших". "Тут діє принцип "грабуй награбоване", - додав він.

Литвин наголосив, що він категорично проти, щоб обленерго були у приватній власності.

"Результат і наслідки ми бачимо – які ціни на електроенергію", - зазначив спікер. При цьому Литвин зауважив, що приватизують не енергозберігаючі компанії, а "рубильник, от і вся приватизація".

"Стоять не на виробництві, а на виході. Це недолуга і недалекоглядна політика", - сказав він.

За словами Литвина, якщо мова йде про повернення обленерго у власність держави, то необхідно повернути всі обленерго і навести в цій сфері порядок і запропонувати інвесторам саме енергогенеруючі компанії, які сьогодні "лежать і нікому не потрібні".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування