Україні не вистачає лідера, а Тимошенко їздила не на конкурс краси

Четвер, 23 лютого 2006, 18:15

Проблема України в плані євроінтеграційних процесів полягає у відсутності сильного лідерства, вважає глава делегації Європейського парламенту по зв'язках з Україною Марек Сівець.

"Для того, щоб привести Україну в Європейський Союз, необхідно дуже могутнє лідерство. Без лідерства не буде будь-якого прогресу. Це і є проблемою для України зараз", - заявив Сівець у четвер у Брюсселі на прес-конференції.

Разом з тим він відзначив, що представники політичних сил, що побували в Брюсселі останнім часом, усі без винятку, говорили про євроінтеграцію України.

"Були різні відповіді. Але я можу сказати, що якби я був тим, хто міг би створити проєвропейську коаліцію після виборів - от партнери в цій коаліції, що представляють різні сторони", - сказав він.

Сівець нагадав, що останнім часом у Європейському парламенті виступили представник пропрезидентських сил, міністр закордонних справ Борис Тарасюк, лідер БЮТ Юлія Тимошенко, лідер Соцпартії Олександр Мороз, лідери Партії регіонів Раїса Богатирьова і Тарас Чорновіл.

Говорячи про враження від минулих зустрічей, Сівець сказав: "Це не був конкурс краси, хоча БЮТ був представлений (гра слів: БЮТ по-англійському вимовляється як beauty - красивий)", - сказав він.

Сівець вважає, що це був "хороший досвід, який допоміг змінити стереотипи". "Не можна обговорювати ситуацію в Україні в чорному і білому кольорах. Ми повинні знайти баланс: сірий - гарний колір. Ясно-сірий, темно-сірий, як не тільки хороші і погані хлопці. Ситуація дійсно дуже не однозначна", - підкреслив він.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування