Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІСКУН ТАКИ ВТІК ЗА КОРДОН і забрав із собою няньку

П'ятниця, 24 лютого 2006, 09:28

Екс-генпрокурор Святослав Піскун підтвердив, що дійсно знаходиться за кордоном, де проходить обстеження в клініці.

Про це він сказав "Комерсант-Україна", відмовившись назвати країну перебування.

Піскун також підтвердив погрози на свою адресу: "З'явилася інформація, що окремі сили хочуть влаштувати мені чи то ДТП, чи то щось відбудеться з моєю родиною. Мені сказали, що буде краще, якщо я побережуся".

"Мене зустрів один колишній працівник органів у великому чині і сказав, щоб я зранку, коли їжджу в тренажерний зал, більше не виїжджав з будинку, тому що йому відомо, що є люди, що заплатили гроші за моє життя. Це було настільки реально, що в мене по шкірі мурашки пішли", – сказав Піскун.

За його словами, він і його родина "відчули", що їх "почали сильно опікувати".

"Потім мені стало відомо, що голова податкової адміністрації (Олександр Киреєв), посилаючись на президента, дав команду, щоб у всіх моїх знайомих, друзів, родини, усіх, хто хоч якось пов'язаний з Піскуном, почали перевіряти фінансову діяльність, аж до того щоб порушувати справи, і тим самим як би "защемити мені пальці", - сказав Піскун.

На питання, чи не є його від'їзд з України пі-ар ходом, Піскун обурився:

"Та навіщо мені це треба?! Який піар! Я родину забрав: дитину із садка, дружину з роботи, няньку вивіз! Мені що, робити більше нема чого? Я що, божевільний?"

Водночас він сказав, що в нього немає посиленої охорони, оскільки його друзі за кордоном забезпечують йому "закриті двері". "Охорона залишилася в Україні, точніше, один охоронець", - додав він.

Піскун також припускає, що ситуація, у якій він опинився, може "вдарити" по президенту Віктору Ющенку.

На питання, яким чином це може статися, екс-генпрокурор відповів:

"Ну як же: президент замовив свого опонента. Як по Кучмі Гонгадзе вдарив? А раптом завтра з'явиться запис, що Ющенко каже, що треба Піскуну голову відкрутити? Що далі буде?"

За словами Піскуна, він має намір залишатися за кордоном доти, поки не буде переконаний, що йому "не загрожує небезпека в Україні".

"Я напишу заяви в СБУ, генпрокурору і президенту про те, щоб мені надали посилену охорону, і про те, що в мене є відомості, що моєму життю загрожує небезпека", - сказав він.

Як відомо, раніше газета "Сегодня" писала, що Піскун відпочиває в Карпатах.

"Так, розмова була. Я кореспонденту сказав "вважай, що я в Карпатах" – він, напевно, недочув по телефону", - сказав на це Піскун.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...