Клюєв уже вирішив, де буде його ще не куплений австрійський банк

П'ятниця, 24 лютого 2006, 10:47

Депутат Андрій Клюєв, після покупки австрійського Bank Burgenland планує відкрити філії банку Угорщини та Словаччини.

"Після купівлі австрійського Bank Burgenland вони планують відкривати філії в певних європейських країнах – у першу чергу Угорщині та Словаччині. Їм це треба для... залучення ресурсів...", - повідомила PR-менеджер Сергія Клюєва за кордоном Лариса Івансюк, пише газета "Дело".

Консорціум ММК ім. Ілліча, підконтрольний соціалісту Володимиру Бойку і "Укрпідшипнику", контрольованого братами Клюєвими, є одним з головних фаворитів у приватизації австрійського регіонального Bank Burgenland.

Гендиректор "Укрпідшипника" Ігор Бондаренко вже робив заяви про те, що консорціум готовий витратити близько $300 млн. на придбання австрійського банку.

За словами Клюєва, вихід на європейський ринок коштує цих грошей. Клюєв в інтерв'ю австрійській пресі заявив, що готовий інвестувати в банк, щоб у найближчі п'ять років збільшити його активи з 3 до 5 млрд. євро з наступним IPO, пише газета.

Споконвічно акції купленого банку планувалося поділити порівну між ММК ім. Ілліча і "Укрпідшипником".

"Ми плануємо поділити акції порівну", - заявляв Бондаренко.

Однак нещодавно Бойко заявив, що не збирається сильно витрачатися. "Ми згодні допомогти своїм іміджем і, можливо, володіти в цьому банку 0,5%", - сказав він.

Таким чином, Клюєву, можливо, доведеться викласти за Bank Burgenland суму, набагато більшу, ніж планувалося раніше.

У той же час газета наводить слова австрійського банкіра про те, що "якщо банк потрапить у руки українців, йому загрожує колапс, тому що його відмовляться рефінансувати інші фінустанови".

За словами начальника управління фінансових інструментів Еріка Наймана, українцям буде дуже складно закріпитися на європейському ринку. "Ніхто нас там не чекає", - говорить він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News