Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичам у Європі не повірили?

П'ятниця, 24 лютого 2006, 10:48

У Партії регіонів вважають, що результати президентських виборів 2004 року вже не впливають на нинішню внутрішньополітичну ситуацію в Україні.

Про це сказали представники Партії регіонів Раїса Богатирьова та Тарас Чорновіл, виступаючи в Європарламенті, пише "Дело".

За їхніми словами, боротьба з президентом Віктором Ющенко "канула в небуття".

"Я запитав їх про те, як результати президентської кампанії та боротьба, що розгорнулася між Ющенком і Януковичем, впливає на внутрішньополітичну ситуацію в Україні сьогодні. Вони відповіли, що це все вже в минулому, і те, що відбулося рік тому, вже не впливає на нинішню ситуацію", - сказав голова делегації Європарламенту у зв'язках з Україною Марек Сівец.

Однак, за словами європарламентарів, слова "регіоналів" були не дуже переконливі".

"Декларації Партії регіонів дуже: вони кажуть про свободу слова, демократії та права людини. Але проблема в тому, наскільки вони правдоподібні", - сказав він.

Виступаючи в Брюсселі, представники партії також сказали, що засуджують використання "брудних технологій" на виборах і запросили спостерігачів Європарламенту на вибори в Україні.

Сівец також зазначив, що представники Партії регіонів "багато говорили про ЄС і згадали Росію лише як важливого партнера та важливого сусіда".

Водночас, виступаючи в Європарламенті, лідер Соцпартії Олександр Мороз заявив, що сьогодні не потрібно ставити метою входження України в ЄС у найближчі 5-7 років.

"Це демагогія. Майбутнє членство в ЄС потрібно дуже ретельно готувати", - сказав Мороз у ході зустрічі з віце-президентом партії соціалістів у Європарламенті Яном Вірсмою.

У свою чергу, європарламентарі вважають Мороза "фактором стабілізації" ситуації в Україні.

"Ми вважаємо Олександра Мороза і СПУ стабільною політичною силою", - сказав прес-секретар соціалістичної групи в Європарламенті Енда Маккей.

Як відомо, раніше лідер Опозиційного Блоку "Не так!" Леонід Кравчук та лідер Блоку "Пора-ПРП" Віталій Кличко також підтвердили свою згоду виступити в Брюсселі.

"Але в результаті вони так і не приїхали. Тільки два дні тому вони сказали, що це дата їм не підходить", - сказали в прес-службі делегації Європарламенту.

Сівец сказав, що українських політиків запрошують у Європарламент з однією метою: після виборів в Україні зобов'язати політиків виконувати свої передвиборчі обіцянки.

"Це (заяви про майбутні дії) було сказано в стінах Європейського парламенту. І потім ми зможемо перевірити, чи виконали вони те, про що говорили тут", - сказав Сівец.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування