Українці не дуже прислухаються до соціологів

П'ятниця, 24 лютого 2006, 12:02

Українці більш за все довіряють результатам двох соціологічних центрів – Разумкова та Київського міжнародного інституту соціології.

Такі дані опитування, проведеного КМІСом, з 4 по 13 лютого цього року спільно із кафедрою соціології Києво-Могилянської академії.

Згідно із даними, Центру Разумкова довіряють 53,5%, КМІСу – 24,3%.

Іншим центрам з сильним відривом довіряють не більше 3%.

Це опитування проводилось  увигляді відкритого запитання, на яке змогли відповісти лише близько 7% (144 респондента), похибка "рейтингу" центрів складає близько 10%. Тому в повідомленні зазначається, що статистично надійними є лише ці два результати.

В цілому, лише 17,4% всіх опитаних довіряють якимсь соціологічним центрам. Не довіряють – 26,7%. Не знайомі з даними соціологічних центрів 37,7%. Вагалися з відповіддю 18,3% респондентів.

На питання "Якщо за даними опитувань, яким Ви довіряєте, обрана Вами партія не має шансів пройти до Верховної Ради, то як Ви вдієте?" 73,9% опитаних все одно мають намір голосувати за обрану партію.

Змінити свій намір на користь іншої партії, якій теж симпатизують, але яка має шанси пройти до Верховної Ради, збираються 11,8% опитаних. 4,1% респондентів взагалі відмовляться брати участь у виборах.

Проти всіх в такому випадку проголосують 2,4%. 7,9% опитаних вагалися з відповіддю.

Методом інтерв’ю опитано 2014 респондентів, що мешкають у 111 селах, селищах міського типу та містах всіх областей та Криму, а також у Києві, за чотириступеневою стохастичною на кожному ступені вибіркою, що забезпечує репрезентативність даних для дорослого населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки з імовірністю 0.95 не перевищує максимально 2,3% для показників близьких до 50%.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...