Генпрокурор з'ясує, чи веде Янукович "релігійні війни"

П'ятниця, 24 лютого 2006, 12:02

Верховна Рада звернулася до генпрокурора у зв'язку з фактами розпалення міжконфесійної ворожнечі в державі Партією регіонів та її керівником Віктором Януковичем.

Відповідний запит, підготовлений депутатом Ярославом Кендзьором, зачитав віце-спікер парламенту Адам Мартинюк у п'ятницю.

Верховна Рада також звернулася до генпрокурора щодо притягнення до відповідальності голови Держмитслужби і його першого заступника "як безпосередніх організаторів контрабанди м'яса і м'ясопродуктів через територію України".

Відповідний запит підготовлений депутатом Антоном Ружицьким.

Крім того, парламент звернувся з запитом до генпрокурора, голови Головного контрольно-ревізійного управління і голови Рахункової палати щодо причетності нинішнього керівництва Держмитслужби до фінансування виборчої кампанії екс-президента Леоніда Кучми.

Водночас Верховна Рада не підтримала запит Володимира Зубанова (“Регіони України”) до президента Віктора Ющенка, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо надання інформації про "підписання конфіденційного меморандуму про зобов'язання України щодо прискореного вступу до НАТО".

У запиті зазначається, що підписання такого меморандуму містить "загрозу національній безпеці України".

Також парламент не підтримав депутатський запит Олександра Марченка (позафракційний) до Ющенка і Луценка щодо перевірки фактів "можливого нецільового використання коштів головою Фонду держмайна Валентиною Семенюк на зйомку свого рекламного ролика".

УНІАН, Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News