Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма розкритикував Ющенка за своє рідне "РосУкрЕнерго"

П'ятниця, 24 лютого 2006, 12:29

Екс-президент Леонід Кучма вважає, що нинішня українська влада вибудовує відносини з Росією недостатньо конструктивно.

В своєму інтерв'ю тижневику "2000" він заявив, що "уряд повинен діяти набагато активніше, а головне – конструктивніше".

На думку Кучми, Україна, фактично, зазнала поразки в "газовій війні" з Росією, "причому, здебільшого, з власної провини".

Кажучи про співпрацю України з компанією "РосУкрЕнерго", Кучма заявив, що "влада зробила помилку", допустивши цю посередницьку структуру на український внутрішній ринок.

Він нагадав, що раніше внутрішнім розподілом газу займався НАК "Нафтогаз", а посередники поставляли його тільки до кордону України.

Кучма вважає, що в газовому питанні Україні необхідно "спробувати все-таки сісти за стіл переговорів, насамперед з Росією", оскільки енергозберігаючі технології та альтернативні джерела енергії не можуть стати реальністю в один день.

"Треба відкинути всі фантазії про постачання газу з Ірану, з Африки, з країн Перської затоки… Азербайджан – порівняно з країнами Перської затоки – знаходиться поряд з Україною, але в Баку за весь рік не побували ні президент, ні прем'єр", - вважає він.

"А в Тбілісі їздять. Невже не ясно, що домовлятися про газ, про нафту треба не у Варшаві, не в Празі, не в тому ж Тбілісі, а в Москві і ще раз у Москві, в Астані, Ашхабаді, Баку", - підкреслює Кучма.

Пригадавши вислів колишнього російського президента Бориса Єльцина: "Вставши вранці – подумай: що ти можеш зробити для України?", Кучма сказав:

"З усього, що я почув у Москві (на нещодавньому святкуванні ювілею Єльцина), можна зробити однозначний висновок: росіяни тепер не прокидаються з такою думою про Україну".

Він також висловився з приводу керівників різних структур, які працювали при його правлінні, що зараз оголошені у розшук та знаходяться поза межами України:

"Надуманість більшості звинувачень впадає в очі. Політичне підґрунтя переслідувань не викликає сумніву".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування