Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратника Януковича не відпустили "на нари"

П'ятниця, 24 лютого 2006, 12:49

Луганська облрада не дала згоди на притягнення до кримінальної відповідальності голови облради Віктора Тихонова, якого Генпрокуратура звинувачує в сепаратизмі.

У п'ятницю на сесії облради проти притягнення до кримінальної відповідальності проголосувало 73 депутати, утрималися 2, "за" не проголосував ніхто. Не брали участі в голосуванні 26 осіб.

"Я б особисто хотів, щоб ви дали згоду, і я б хотів, щоб суд відбувся ще до виборів, але, на жаль, я знаю, що цього не буде. Я не вчиняв злочини. Час розставить усе на свої місця. Федералізм - це магістральний шлях розвитку європейського континенту", - сказав Тихонов, звертаючись до депутатів.

Перед початком сесії біля будівлі облради відбувся мітинг на підтримку Тихонова. У ньому брали участь близько 1 тис. представників Партії регіонів і блоку "Не Так".

Активісти "Народного союзу "Наша Україна" та партії "Пора" тримали гасла "Тихонова на нари". Перед будівлею облради було встановлено великий монітор, на якому транслювалася сесія.

На підтримку Тихонова у ході засідання виступили представники Партії регіонів депутати Олександр Кисельов, Людмила Кириченко, уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова, депутат Харківської облради Євген Кушнарьов.

Кожен з них зазначив, що прохання Генпрокуратури про залучення Тихонова до кримінальної відповідальності носить політичний характер.

Як відомо, Генпрокуратура просила облраду дати згоду на притягнення Тихонова до кримінальної відповідальності.

У зверненні Генпрокуратури зазначається, зокрема, що, "будучи представником влади, Тихонов навмисне, за особистою вигодою... зазіхав на територіальну цілісність і недоторканність держави Україна".

У документі також зазначається, що, "продовжуючи свої протиправні дії, Тихонов, як голова Луганської облради, оголосив привселюдно та запропонував присутнім ухвалити рішення, у результаті якого було зроблено низку дій щодо виведення всієї Луганської області з-під державного суверенітету України".

Це, за твердженням Генпрокуратури, вело до порушення територіальної цілісності держави.

"У кримінальній справі зібрано досить доказів для залучення до кримінальної відповідальності голови Луганської обласної ради Тихонова", - йдеться в зверненні Генпрокуратури.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...