Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна думає, що вже незабаром Росія включить їй "зелений"

П'ятниця, 24 лютого 2006, 15:03

Віце-прем'єр Юрій Мельник припускає поетапне скасування Росією заборони на ввіз української продукції тваринництва.

"Думаю, що це (скасування заборони) буде поетапне, але почнеться з тих підприємств, які першими будуть проінспектовані", - передає слова Мельника "Інтерфакс-Україна".

Він також припустив, що приблизно через десять днів по закінченні інспекції українських молокопереробних підприємств російськими експертами перші перевірені підприємства одержать дозвіл на експорт продукції в Росію.

За словами Мельника, інспектування підприємств вимагає досить багато часу і не може бути проведене одночасно на всіх молокопереробних заводах.

Крім того, віце-прем'єр заявив, що підтримує намір української ветеринарної служби проінспектувати російські молочні підприємства, що поставляють свою продукцію в Україну.

"Це нормальне співробітництво, побудоване на партнерських відносинах. Це повинно йти в плюс", - підкреслив Мельник.

Як повідомлялося, у даний час в Україні працюють російські експерти по інспектуванню української ветеринарної служби і молокопереробних підприємств.

Зокрема, інспектування проводиться в трьох напрямках: аналіз нормативно-правових актів української ветеринарної служби, вивчення роботи ветслужб на кордоні та в портах і перевірка українських молокопереробних підприємств.

Візит російських експертів в Україну проходить у рамках раніше досягнутих домовленостей між українською і російською стороною, як один з етапів дозволу проблеми постачань української м'ясомолочної продукції.

Представники російської делегації інспектують молокопереробні підприємства, що поставляють продукцію в РФ.

Росія з 20 січня цього року заборонила ввіз з України продукції тваринництва, аргументуючи це порушеннями українською стороною ветеринарних норм і вимог.

За оцінкою експертів, частка Російської Федерації в експортних постачаннях української молочної продукції складає приблизно 60%.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування