Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка немає проблем, які є у Януковича

П'ятниця, 24 лютого 2006, 17:43

Президент Віктор Ющенко переконаний, що в Україні не існує проблеми російської мови.

Про це він заявив на прес-конференції в Івано-Франківську, повідомляє УНІАН.

Стосовно рішень Верховної Ради АР Крим щодо референдуму про надання російській мові статусу державної, президент наголосив, що "цим спекулюють окремі політики перед виборами", використовуючи мовну проблему "як один з аргументів" виборчих технологій.

Реклама:

Ця проблема носить "виключно політичний виборчий характер", підкреслив президент.

"Нині не про це треба говорити, а про вирішення проблем, які дійсно є. Але деякі політичні сили це використовують у своїх цілях", - заявив Ющенко.

На його думку, нині, можливо, варто говорити про розвиток української мови чи мов інших національностей у Криму.

ВІДЕО ДНЯ

При цьому голова держави зазначив, що все більше громадян України оволодівають українською мовою. Якщо зробити детальний аналіз з мовною ситуацією в державі, то тенденція оволодіння українською мовою є "позитивною", зауважив президент.

22 лютого ВР АРК ухвалила рішення про призначення республіканського (місцевого) консультативного референдуму про статус російської мови, ініційованого громадянами України, які постійно проживають у Криму.

Відповідно до рішення, референдум буде проведено 26 березня 2006 року – в день виборів до ВР та місцевих рад. Ініціатива провести в АРК референдум із мовного питання належить Партії регіонів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування