Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія регіонів обіцяє через місяць зайнятися "громадянином Ющенком"

П'ятниця, 24 лютого 2006, 20:14


Розгляд питання про притягнення до відповідальності за сепаратизм голови Луганської облради Віктора Тихонова перетворився на "шоу", вважає губернатор Геннадій Москаль.

Так він прокоментував для сайту "Нашої України" події, які в п’ятницю сталися в Луганську.

"При вході в облраду був змонтований величезний телеекран, усі дерева були завішані синіми стрічками, майоріли транспаранти "Захистимо Тихонова", "Ні політичному терору", - розповів Москаль.

"З Києва приїхала потужна "група підтримки" – депутати Шкіря, Кирилов, Гапочка, Кисельов, Кириченко, навіть працівник апарату Верховної Ради якийсь Нескоромний".

"Звісно, не обійшлося без Карпачової і Кушнарьова. Тому й не дивно, що сесія перетворилася у передвиборчу акцію Партії регіонів", - повідомив луганський губернатор.

За його словами, кожен виступ був присвячений "помаранчевим злочинцям".

Найбільш радикальний, на думку Москаля, був виступ Кушнарьова, який заявив: "Влада намагається уникнути відповідальності за здійснений в листопаді-грудні державний переворот, що голосно був названий помаранчевою революцією".

"Головним винуватцем, організатором перевороту є громадянин Ющенко.... В Сєвєродонецьку зібралися законники, які переживали за долю України...", - додав Кушнарьов.

"Інші народні депутати також "не відставали", - зазначив губернатор.

"Не бійтеся, лишилося кілька тижнів. В новому парламенті буде створена спеціальна слідча група, яка буде розслідувати злочини помаранчевої влади і реабілітує жертв помаранчевого режиму". Або: "Помаранчевий туман розвіється, і над нами знову буде біло-синє небо", - згадав Москаль кілька цитат опонентів.

"Ця вакханалія транслювалася в прямому ефірі на обласному ТБ, й безпосередньо на площі перед облрадою", - сказав Москаль.

На його думку, "дуже затишно себе почував і сам "винуватець" сесії Тихонов. Він, приміром, заявив: "Ідеї федералізму будуть підтримані суспільством, якщо ми хочемо й далі розвиватися, нам доведеться пройти через децентралізацію влади".

Натомість омбудсмен Ніна Карпачова заявила, що "карна справа проти Тихонова – це особисте замовлення президента Ющенка, яке особисто ним контролюється".

Вона також розповідала про те, що, мовляв, після революції до неї звернулося 80 тисяч громадян, які вважають, що їх переслідують за політичним и мотивами".

Як відомо, сесія облради не дала згоди на притягнення Тихонова до кримінальної відповідальності.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування